Η Ες Ντέβλιν καλλιτεχνική διευθύντρια της London Design Biennale 2020

ΚΟΣΜΟΣ

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της London Design Biennale 2020 αναλαμβάνει η Βρετανή σχεδιάστρια Ες Ντέβλιν. Η διεθνής έκθεση, που θα φιλοξενηθεί από τις 8 έως τις 27 Σεπτεμβρίου του 2020 στο νεοκλασικό Somerset House στο Strand, θα έχει ως θέμα την αντήχηση.

«Ζούμε σε μια εποχή υπερ-αντήχησης, οι συνέπειες της οποίας είναι και αναζωογονητικές και καταστροφικές» εξηγεί η Ντέβλιν που επέλεξε το θέμα της έκθεσης.

«Ό,τι σχεδιάζουμε και ό,τι παράγουμε αντηχεί» προσθέτει.

«Κάθε ιδέα που γεννάμε έχει τη δύναμη να φτάσει σε ένα μαζικό ψηφιακό κοινό που δεν είχαν φανταστεί οι προηγούμενες γενιές, ενώ η ζωή των φυσικών προϊόντων που παράγουμε συχνά είναι μεγαλύτερες από τη δική μας» λέει.

Με αυτό το θέμα κατά νου, συμμετέχοντες από 50 διαφορετικές χώρες και πόλεις - από την Ταϊβάν και την Αυστραλία έως την Ολλανδία και τη Λετονία - θα προσκληθούν για να δημιουργήσουν πρωτότυπα σχέδια ή εγκαταστάσεις, ανταποκρινόμενοι στον ταχύ ρυθμό της ψηφιακής εποχής μας. «Στην ψηφιακή εποχή μας της παγκοσμιότητας, το ντιζάιν μπορεί αμέσως να φτάσει, υπερβαίνοντας τα σύνορα και να γεφυρώσει κουλτούρες» τονίζει η Βρετανή σχεδιάστρια. «Μπορεί θετικά να αλλάξει συμπεριφορές και να μεταμορφώσει κοινωνίες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ες Ντέβλινκαλλιτεχνική διευθύντριαLondon Design Biennale 2020Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα