Η… Ιωσηφίνα του Μεταφορών, η αλαζονεία Αυγενάκη και δύο υφυπουργών, το στοίχημα Κασσελάκη με το Σύνταγμα και ο Τσίπρας

Καλημέρα σας

Δεν καταλαβαίνω τη φασαρία που γίνεται από χθες με την περιοδεία μετά… «πόρσεως» (η Porche στη πατρινή διάλεκτο), που έκανε στη Λέσβο – και αλλού προφανώς – η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Οι περισσότεροι υφυπουργοί γι’ αυτή τη δουλειά είναι – γι’ αυτό και είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά σε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση!

Για να κάνουν καμιά βόλτα με τα υπουργικά αυτοκίνητα, να έχουν μερικά προνόμια και κάποιους συνεργάτες παραπάνω από τους απλούς βουλευτές και να δείχνουν στην εκλογική τους περιφέρεια ότι έχουν μία υπόσταση

τέλος πάντων… Κι έτσι να συγκρατούν την εκλογική πελατεία του κόμματος!

Βέβαια αυτό με τους συνεργάτες και ειδικά για την Αλεξοπούλου, για την οποία μιλάμε τα πράγματα είναι κάπως… περίεργα έως μπερδεμένα.

Για την ακρίβεια έχουν γίνει άβολα και ήδη εντός των κυβερνητικών διαδρόμων γίνεται έντονη κουβέντα.

Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι εξαιτίας της συμπεριφοράς της δεν στεριώνει άνθρωπος.

Ούτε μηχανικοί, μήτε νομικοί μακροημερεύουν στο προσωπικό του γραφείου της – για τους δημοσιογράφους ούτε λόγος, όπου φύγει, φύγει!

Κάποιες πηγές που έχουν εικόνα των τεκταινομένων στην Αναστάσεως, κατά Παπάγου μεριά, λένε ότι πρέπει να έχουν φύγει με διάφορους τρόπους αυτό τον χρόνο που είναι υφυπουργός η Χριστίνα περί τους 25 συνεργάτες – και μάλλον πάει για 30 μετά τις ευρωεκλογές.

Λόγω της επηρμένης, προσβλητικής, μα και αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς της, την λένε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες «Ιωσηφίνα» – για να το λένε έχουν τους λόγους τους, είμαι βέβαιος.

Το θέμα είναι ότι αυτό το έχουν μάθει στο Μαξίμου και τραβάνε τα μαλλιά τους – όσο μπορούν και τα όρια της υπομονής τους.

Δυσκολίες με Αυγενάκη

Οι πηγές μου, που είναι πάντα καλά πληροφορημένες και με απαλλάσσουν συχνά από την ανάγκη να μαντεύω τι συμβαίνει, καθότι μου τα μεταφέρουν χαρτί και καλαμάρι, με ενημέρωσαν ότι ανάλογο, αν και όχι της ίδιας έκτασης πρόβλημα έχουν και οι συνεργάτες του Λευτέρη Αυγενάκη.

Δεν αντέχουν την ιταμή και αυταρχική συμπεριφορά του, λέγεται.

Βέβαια, ο Αυγενάκης έχει κάνει πολύ χειρότερα κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων, ως προς την πολιτική διαχείριση κρίσιμων θεμάτων και στο πώς συμπεριφέρεται σε εκπροσώπους των αγροτών, οπότε έχει ήδη κακό βαθμό στα τεφτέρια του Μαξίμου. Αλλά όλα μετράνε.

Οι συμπεριφορές άλλων δύο υφυπουργών και η ψήφος

Από το Μαξίμου φαίνεται να έχουν εντοπιστεί κι άλλοι δύο υφυπουργοί με αμετροεπή και αλαζονική συμπεριφορά.

Αλλά, όπως και με τις άλλες περιπτώσεις, περιμένουν την ώρα της λήψης αποφάσεων – η αξιολόγηση φαίνεται έχει ήδη γίνει.

Θα μου πείτε, αν στις ευρωεκλογές η ΝΔ πάρει 33% και πάνω, όπως έχει ζητήσει, τότε γιατί να αλλάξει πράγματα και πρόσωπα το Μαξίμου;

Θα πουν όλοι «ο λαός μίλησε και είπε καλά πάτε», άρα γιατί να «τιμωρηθούν» κάποιοι και κάποιες από το υπουργικό σχήμα;

Έχει κι αυτό μία λογική, άρα η ψήφος έχει σημασία.

Το στοίχημα Κασσελάκη με το Σύνταγμα και ο Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε τόσο καλά από άποψη προσέλευσης κόσμου.

Βλέπετε, το πρόβλημα είναι ότι δεν πάει ο… ΣΥΡΙΖΑ ο παλιός – άλλοι έχουν φύγει κι άλλοι παρακολουθούν από απόσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς παρακολουθούν, μπορεί να έχουν τα δίκια τους οι άνθρωποι, αλλά απλά παρακολουθούν.

Υπό αυτή την έννοια, ενέχει μεγάλο ρίσκο η κεντρική συγκέντρωση του κόμματος την Πέμπτη στο Σύνταγμα.

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, όταν δεν υπάρχει μηχανισμός να κινητοποιηθεί και να κινητοποιήσει.

Τώρα, αν φταίει ο μηχανισμός που δεν νιώθει άνετα με τον Κασσελάκη ή ο Κασσελάκης που προτιμά τα… αδιαμεσολάβητα και παρακάμπτει τον μηχανισμό, θα σας γελάσω…

Το δεύτερο ενδιαφέρον για την αυριανή συγκέντρωση είναι αν θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποθέτω ναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… – αν με ρωτάτε όμως να σας απαντήσω ως Κάλχας, θα σας πω ότι θα πάει.

Παρόρμηση

Πάντως στην Κουμουνδούρου όλη μέρα χθες ασχολούνταν με την ιστορία του πόθεν έσχες του Κασσελάκη, αντί να κοιτάνε τα μεγάλα προεκλογικά θέματα.

Βλέπετε ο πρόεδρος αναλαμβάνει από παρόρμηση και αβίαστα κάποιες δεσμεύσεις δημοσίως και μετά δεν είναι εύκολο να κάνει πίσω, ακόμα κι αν αυτές ήταν λάθος.

Κάποια στιγμή είχε απειλήσει ότι θα διαγράψει όποιον δεν ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κι έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ να κινδυνεύει να μείνει με μισή κοινοβουλευτική ομάδα ακριβώς και μόνο λόγω της απειλής – καίτοι στην ουσία συμφωνούσαν σχεδόν όλοι…

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η πολιτική είναι ξεχωριστό είδος τέχνης. Κι όταν θες να την ασκείς πρέπει να έχεις υπόψη σου αυτόν τον κανόνα. Αλλιώς θα μπερδεύεσαι μόνος σου, δεν χρειάζεται καν να μεριμνήσει ο αντίπαλος.

Διαβάστε επίσης:

Οι υπερβολές για το πόθεν έσχες Κασσελάκη, τα φρέσκα νέα από τα γκάλοπ, η άνοδος Βαρουφάκη, η ελπίδα Λοβέρδου και η αερολογία Σκυλακάκη

Το πόθεν έσχες του Κασσελάκη, τα νέα από τα γκάλοπ για Λατινοπούλου και Ζωή, ο Χαρίτσης για το ΠΑΣΟΚ και η ερμηνεία Σκέρτσου για τις τιμές

Τα μηνύματα Μητσοτάκη για την Ευρώπη, απορίες για μία έρευνα, ο Αυτιάς χάνει από τη Βόζεμπεργκ και το αίνιγμα Σπυρόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η… Ιωσηφίνα, Μεταφορών, Αυγενάκη, Κασσελάκη, Σύνταγμα, Τσίπρας,i… iosifina, metaforon, avgenaki, kasselaki, syntagma, tsipras