Η μετά-κορωνοϊού εποχή: Οι αλλαγές στη ζωή μας που ήρθαν για να μείνουν...
Η κρίση που προκάλεσε η εξάπλωση της COVID-19 και η επιβολή καραντίνας έχει φέρει αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, με τον τρόπο σκέψης και δράσης μας να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.
Ο κορονοϊός ήρθε και συντάραξε τις ζωές μας εντελώς ξαφνικά. Η ανάγκη για lockdown σε όλο τον πλανήτη δημιούργησε μία νέα κρίση, η οποία απαιτεί την προσαρμογή μας σε μία νέα πραγματικότητα.
Η ιστοσελίδα FastCompany συμβουλεύτηκε ειδικούς, προέδρους και CEO μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι μας προειδοποιούν ότι οι μεγάλες αλλαγές που έχουν παρουσιαστεί στις ζωές μας ήρθαν να μείνουν για πάντα και είναι οι εξής:
Δουλειά από το σπίτι
Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξει στη ζωή μας ο κορονοϊός είναι ο τρόπος που εργαζόμαστε. "Η πανδημία έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο πείραμα εργασίας από το σπίτι στην ανθρώπινη ιστορία. Βλέπουμε την επίδραση του διαδικτύου, οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να μείνουν συνδεδεμένοι" αναφέρει ο CEO του Cloudflare.
Η δουλειά από το σπίτι, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ήρθε για να μείνει και πλέον αρκετές δραστηριότητες, όπως οι συναντήσεις απομακρυσμένων συνεργατών μέσω video chat, πρόκειται να συνεχιστούν και μετά την πανδημία.
Αναλυτές τονίζουν ότι αρκετοί εργοδότες μάλιστα σκέφτονται να επιτρέψουν τουλάχιστον στο 25% των εργαζομένων να δουλέψει από το σπίτι του. "Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σύντομα σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι θα δουλεύουν από τα γραφεία τους" υπογράμμισε ο CEO του Arabella Advisors.
Η ψηφιακή "μετανάστευση" επιταχύνεται
Η καραντίνα έχει φέρει την ανάγκη για περισσότερη επικοινωνία, η οποία συμβαίνει κυρίως μέσω διαδικτύου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έκαναν άμεση στροφή στις ψηφιακές τεχνολογίες και στις δυνατότητες που προσφέρουν.
"Κάθε μέρα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους τους και να κάνουν τη δουλειά τους. Άνθρωποι που είχαν να ειδωθούν χρόνια, πλέον μιλούν κάθε μέρα. Συνεχίζουν τη φυσική τους ζωή μέσω διαδικτύου" τόνισε ο Stan Chudnovsky, αντιπρόεδρος του Messenger.
Σε γενικά πλαίσια, πραγματοποιείται μία ευρύτατη ψηφιακή αλλαγή. Εταιρείες και οργανισμοί, οι οποίοι καθυστερούσαν τέτοιες διαδικασίες, πλέον τις επιταχύνουν, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Η εκπαίδευση γίνεται ψηφιακή
Μεγάλες αλλαγές πραγματοποιούνται και στην εκπαίδευση, η οποία βρίσκεται στα βήματα της εργασίας και πλέον αρκετές διαδικασίες γίνονται ψηφιακά. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι τα online μαθήματα δεν πρόκειται να φύγουν.
"Περιμένω ότι θα έχουμε αύξηση μαθησιακών περιβαλλόντων που περιλαμβάνουν την μάθηση σε φυσικές τάξεις, αλλά και στο διαδίκτυο" ανέφερε η CEO του McGraw-Hill. Πάντως, αρκετοί ειδικοί θεωρούν πως οι πλατφόρμες ψηφιακής μάθησης δεν θα υποκαταστήσουν τη φυσική τάξη, όμως θα υπάρξει "έκρηξη" τεχνολογιών που θα φέρνουν νέα εμπειρία στη μάθηση.
Η υγειονομική περίθαλψη καλείται να δώσει λύσεις
Ακόμη ένας κλάδος που πραγματοποιεί στροφή στην ψηφιακή εποχή είναι η υγειονομική περίθαλψη. Οι μεγάλοι ιατρικοί οργανισμοί αναζητούν ψηφιακά εργαλεία, όπως η τηλε-ιατρική, ώστε να αντιμετωπίσουν το μεγάλο φόρτο εργασίας. Έτσι, οι τεχνολογίας υγείας πρόκειται να διαδραματίζουν έναν απαραίτητο ρόλο στην επόμενη μέρα.
Η υγεία θα χρειαστεί να δώσει απαντήσεις σε παλιά προβλήματα, ώστε να παρέχει στους γιατρούς ιατρικά δεδομένα των ασθενών με ταχύτητα. "Μέσα σε 12 και 18 μήνες περιμένουμε οι κβαντικοί υπολογιστές να δίνουν λύσεις σε προβλήματα ρουτίνας" τόνισε για τον ρόλο τον υπολογιστών στο μέλλον ο πρόεδρος της IonQ.
Τα επιχειρηματικά κεφάλαια υποχωρούν
Ο Covid-19 απέδειξε ότι εταιρείες οι οποίες χρειάζονται τεράστιες χρηματοδοτήσεις και ακολουθούν στρατηγικές που απαιτούν μεγάλα ποσά μηνιαίως είναι εύθραυστες. Η κρίση φέρνει νέα πραγματικότητα στην οικονομία, με τις κερδοφόρες επιχειρήσεις να παίρνουν το πάνω χέρι.
"Η έννοια της πολύτιμης εταιρείας θα αλλάξει. Αντί για την χρηματοδότηση και το κέρδος, οι επενδυτές θα δίνουν πλέον μεγαλύτερη έμφαση στην δομή, την κουλτούρα και την ευελιξία του οργανισμού" δήλωσε ο πρόεδρος του Expensify.
Οι μεταφορές ανακάμπτουν και εξελίσσονται
Ο κορονοϊός αναμένεται να φέρει και τεράστιες αλλαγές και στον τρόπο μετακίνησης. Οι κυβερνήσεις πρόκειται να "επανασχεδιάσουν" τις πόλεις με έμφαση στον άνθρωπο και όχι στο αυτοκίνητο. Έτσι, εφαρμογές rideshare, ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα θα μπουν για τα καλά στη ζωή μας.
Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε. Αρχικά ο κόσμος θα στραφεί ξανά στον εσωτερικό τουρισμό, ενώ θα προτιμήσει μέσα μεταφοράς με τον λιγότερο κόσμο, όπως τα τρένα.
Ο τρόπος παραγωγής αλλάζει
Η αγορά αντιμετωπίζει μία νέα πραγματικότητα στον τρόπο με τον οποίο παράγονται τα προϊόντα. Οι περισσότερες εταιρείες συνδέονται με άλλες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας μία "αλυσίδα" προμήθειας υλικών. Η "αλυσίδα" αυτή όμως βρίσκεται σε κίνδυνο, εξαιτίας της έλλειψης των βασικών αγαθών.
Στο μέλλον οι εταιρείες αναμένεται να αναλύουν καλύτερα τα ποσοστά των κινδύνων που αντιμετωπίζουν. Οι επιχειρήσεις πρόκειται να μοντελοποιήσουν τα διάφορα αρνητικά σενάρια, όπως και τις ενέργειες που θα χρειαστούν ώστε να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ανθεκτικότητα για το μέλλον.
Οι νέες ιδέες βρίσκονται στο προσκήνιο
Η κρίση εξαιτίας του κορονοϊού αναμένεται να φέρει και νέες ιδέες στην αγορά. Πλέον απαραίτητο προσόν θα είναι να μπορεί κανείς να προσαρμόζεται σε καταστάσεις που αλλάζουν συνεχώς. Η επιβίωση θα έχει τη μεγαλύτερη σημασία, λένε οι ειδικοί.
Έτσι, αρκετές επιχειρήσεις θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, προκειμένου να αποκτήσουν διαφορετικές πηγές εσόδων. Για παράδειγμα τα τοπικά καταστήματα ρούχων θα πρέπει να αυξήσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, ώστε να διευρύνουν τις εργασίες τους και πέρα από την γειτονιά τους.
Πηγή: news247
Κορωνοϊόςπανδημίατρόπος ζωήςαλλαγέςHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Το κλείσιμο των συνόρων είναι γελοίο»- Τι λέει ο «εγκέφαλος» πίσω από την επιδημιολογική στρατηγική της Σουηδίας
- Κορωνοϊός: Συγκλονίζει η σύζυγος του 35χρονου - «Έλεγε στους γονείς του να προσέχουν και τελικά αρρώστησε εκείνος»
- Ο πατέρας μου, μέλος των SS
- Επιστροφή στην κανονικότητα: Ανοίγουν ειρηνοδικεία, πρωτοδικεία και υποθηκοφυλακεία
- 10 αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα και φρεσκάδα (φωτός)
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον κήπο της Εδέμ την αυλή του - Απίστευτες εικόνες
- Κορωνοϊός: Αγωνία στο Κρανίδι -Ολονύχτια ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, πήραν 177 νέα δείγματα
- Βρούτσης σε ΣΚΑΙ 100,3 για επίδομα 800 ευρώ: Πόσοι πληρώθηκαν-Πόσοι θα πληρωθούν
- Δάνεια: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση κάλυψης τόκων ενήμερων δανείων
- Απειλούν με κινητοποιήσεις οι δικηγόροι: Επίδομα 800€ και μέτρα στα δικαστήρια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- «Ύμνοι» Die Zeit για Τσιόδρα: «Στην κρίση του ευρώ αποτυχημένη η Ελλάδα, στον κορωνοϊό υποδειγματική λόγω του λοιμωξιολόγου»
- Άγραφα: Έπεσε με το αυτοκίνητό του από ύψος 15 μέτρων και σκοτώθηκε
- Mήνυση Σπίρτζη για καθημερινή ανάρτηση πολιτικών σκίτσων γνωστών γελοιογράφων σε κρατική ιστοσελίδα
- Όταν η Μαντόνα ήθελε πάση θυσία τον Αντόνιο Μπαντέρας – Η απόρριψη και η εκρηκτική σκηνή με τη γυναίκα του
- Ο Μάας εξηγεί τη γερμανική...αλληλεγγύη στον κορωνοϊό: «Ποιος θα αγοράσει τα προϊόντα μας;»
- Όταν η Μαντόνα πολιορκούσε τον Αντόνιο Μπαντέρας μπροστά στα μάτια της γυναίκας του
- Κορωνοϊός-Σουηδία: Στην αντεπίθεση ο «εγκέφαλος» της αμφιλεγόμενης στρατηγικής - «Το κλείσιμο των συνόρων είναι γελοίο»
- Η μετά-κορωνοϊού εποχή: Τα 8 πράγματα που θα αλλάξουν για πάντα στη ζωή μας
- Δύο δάση με οπωροφόρα δέντρα θα φυτευτούν στη Θεσσαλονίκη - Τζάμπα φρούτα στους περίοικους
- Κορωνοϊός-Σουηδία: Στην αντεπίθεση ο «εγκέφαλος» της αμφιλεγόμενης στρατηγικής - «Το "λουκέτο" δεν έχει επιστημονική βάση»
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Η μετά-κορωνοϊού εποχή: Οι αλλαγές στη ζωή μας που ήρθαν για να μείνουν...
- Όταν η Μαντόνα ήθελε πάση θυσία τον Αντόνιο Μπαντέρας – Η απόρριψη και η εκρηκτική σκηνή με τη γυναίκα του
- Η μετά-κορωνοϊού εποχή: Τα 8 πράγματα που θα αλλάξουν για πάντα στη ζωή μας
- Mήνυση Σπίρτζη για ανάρτηση σκίτσων κατά ΣΥΡΙΖΑ σε κρατική ιστοσελίδα
- Οπωροφόρα δέντρα θα φυτευτούν στη Θεσσαλονίκη - Τσάμπα φρούτα στους περίοικους
- Δασική Υπηρεσία της Ισλανδίας: «Δεν μπορείτε να αγκαλιάσετε ανθρώπους; Αγκαλιάστε δέντρα» (Photos)
- Θεοδωρικάκος: Ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά από τον Μάιο
- Όταν η Μαντόνα πολιορκούσε τον Αντόνιο Μπαντέρας μπροστά στα μάτια της γυναίκας του
- «Ύμνοι» Die Zeit για Τσιόδρα: «Στην κρίση του ευρώ αποτυχημένη η Ελλάδα, στον κορωνοϊό υποδειγματική λόγω του λοιμωξιολόγου»
- Κορωνοϊός - Γεραπετρίτης: Θα ανοίξουν όλα σταδιακά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Γιώργος Λιανός για Κανάκη - Αρναούτογλου: Τσάμπα αναλώθηκαν (VIDEO)
- Ηράκλειο: Αλλοδαπός είχε στην κατοχή του ένα κιλό κάνναβη και ποσότητα κοκαΐνης
- Χαρδαλιάς για Κρανίδι: Πήραμε 177 δείγματα από επαφές – Οι ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι
- Διαψεύδει η UEFA πως ο ΠΟΥ ζήτησε την ακύρωση όλων των διοργανώσεων μέχρι το 2021
- Ο πατέρας μου, μέλος των SS
- Θεοδωρικάκος: Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται τα δικαιολογητικά από τον επόμενο μήνα
- Τα σύγχρονα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. κατά του Covid-19
- Συνεργασία Airbnb με ΕΟΔΥ: Οικοδεσπότες προσφέρουν στέγαση σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή
- Die Ziet: Η αποτυχημένη της κρίσης του ευρώ, Ελλάδα κι ο κορυφαίος Τσιόδρας