Η ομιλία Τσίπρα στον ΣΕΒ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τα εργασιακά και την οικονομία (Video)

Πολιτική

 

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαρχής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ειδικά για την πολιτική που ακολουθεί στα εργασιακά.

Συγκεκριμένα, ο τέως πρωθυπουργός, αφού επισήμανε τις διαφωνίες ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΒ

για τα εργασιακά, τόνισε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι τα ίδια με αυτά που εφαρμόστηκαν την περίοδο 2010-2015 σημειώνοντας ότι «η χώρα είχε εισέλθει στη φάση της ύφεσης ήδη από τον Οκτώβρη του 2019. Κατέγραψε στο τελευταίο τρίμηνο την χειρότερη επίδοση στο σύνολο των 27 χωρών, ενώ μόλις τρεις χώρες ήταν σε ύφεση».

«Η φετινή σας συνέλευση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο ιδιαίτερη, πρωτοφανή θα έλεγα, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και σε διεθνές πλαίσιο. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας σταμάτησαν, εξαιτίας της πανδημίας, οι πολίτες κλείστηκαν στα σπίτια τους, η οικονομία πάγωσε», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η επόμενη μέρα, με τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος να παραμονεύει, είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Όχι όμως άλυτη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη πρώτα απ' όλα της «έγκαιρης» αναγνώρισης του «μεγέθους» και του «βάθους της ζημιάς», ενώ προειδοποίησε ότι «η συνταγή της αδράνειας είναι συνήθως καταστροφική» και είπε χαρακτηριστικά ότι «προβάδισμα στην επόμενη μέρα έχει πάντα αυτός που ενεργεί, δρα έγκαιρα, αυτός που παίρνει πρωτοβουλίες για να περιορίσει τη ζημιά και άρα να φτάσει πιο γρήγορα στη γραμμή της επανεκκίνησης», ενώ αναφέρθηκε σε δύο παραμέτρους: «η πρώτη αφορά τις πολιτικές αύξησης του διαθέσιμου εισοδηματος, να το πω λαϊκά, όταν ο κόσμος έχει πιο πολλά λεφτά ξοδεύει πιο πολλά λεφτά και η αγορά κινείται και η δεύτερη είναι αυτή που αφορά την κοινωνική συνοχή».ΤσίπραςΣΕΒαπασχόλησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρα, ΣΕΒ, Επίθεση, Live,tsipra, sev, epithesi, Live