Η πλειοψηφία των ευρωπαίων ούτε φοβάται, ούτε μισεί τους πρόσφυγες

ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από δύο τρίτα των Ευρωπαίων νιώθουν θετικά για την μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων στις χώρες τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα η οποία αντικρούει την άποψη ότι αυξάνεται στην Ευρώπη η αντίθεση στους μετανάστες.

Η Ιρλανδία έρχεται πρώτη στην υποστήριξη για τους Σύρους πρόσφυγες στην Ευρώπη, με 87% των ερωτηθέντων να δείχνουν συμπάθεια για αυτούς, ενώ η Σλοβακία έρχεται

τελευταία.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI έδειξε επίσης ότι λιγότερο από ένα τρίτο των 12.000 ατόμων που ερωτήθηκαν σε 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστεύουν ότι οι πρόσφυγες αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, παρά τον αριθμό των πρόσφατων επιθέσεων εναντίον μεταναστών.

"Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν χάσει την φιλευσπλαχνία τους", είπε ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας IRC (Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης), για λογαριασμό της οποίας έγινε η έρευνα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα εγκατέλειψαν τις χώρες τους λόγω πολέμων και φτώχειας στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες χώρες για να φτάσουν στην Ευρώπη. Οι Σύροι αποτελούν 28% του συνόλου των αφίξεων στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Από τα άτομα που ερωτήθηκαν, 30% είπαν ότι μεταξύ των τριών βασικότερων ανησυχιών τους είναι ότι οι πρόσφυγες θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

"Σε μια εποχή που τα δηλητηριώδη λόγια έχουν εισχωρήσει στην πολιτική καθημερινιότητα, υπάρχει ένα ξεκάθαρο κάλεσμα εδώ στις κυβερνήσεις να συνδυάσουν συμπόνοια και ικανότητα για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση", είπε ο Μίλιμπαντ σε δήλωσή του. "Η προσφυγική κρίση αποτελεί ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν χρειάζεται να αποτελέσει πολιτική καταστροφή", πρόσθεσε.

πρόσφυγεςδημοσκόπηση για πρόσφυγεςΕυρωπαίοι για πρόσφυγεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα