Η πρώτη κρίση που δοκίμασε την κυβέρνηση

Εικοσιτετράωρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και ενώ ο πρωθυπουργός παρουσίαζε πανηγυρικά τα νέα οικονομικά μέτρα, η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πρώτης της κρίση με αφορμή την υπόθεση Φλωρίδη.

Μία υπόθεση που, σύμφωνα με κάποιους, ήταν πολύ σοβαρή καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης αμφισβήτησε τις αποφάσεις του πρωθυπουργού  και η οποία με επιμέλεια πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ.

Όπως

είναι γνωστό ο Γιώργος Φλωρίδης προανήγγειλε αλλαγή της ρύθμισης που προβλέπει  το «ακαταδίωκτο» για τα τραπεζικά στελέχη. Και όχι μόνο αυτό.  Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε να μπερδεύει το ποιος είχε φέρει την σχετική τροπολογία, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ως εμπνευστή του νομοθετήματος. 

Κορυφαίοι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους γι’ αυτή την ιστορία καθώς, όπως επεσήμαναν, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπήκε στον κόπο να δει με επιμέλεια πότε κατατέθηκε και ψηφίστηκε αυτή τη τροπολογία.

Το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών πήγε στη Βουλή και ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2019. «Προφανώς ο υπουργός είδε το 2019 και νόμισε ότι το είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο να προσέξει τον μήνα που κατατέθηκε η τροπολογία», λένε στελέχη της ΝΔ

Οι ίδιοι άνθρωποι εκφράζουν ωστόσο την απορία τους πώς είναι δυνατόν ο Γιώργος Φλωρίδης να μην γνώριζε ή να μη είχε ενημερωθεί  γι’ αυτή την ιστορία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ για ημέρες επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αυτή της την κίνηση κατηγορώντας την για παραβίαση της αρχής της ισότητας και της ισονομίας. 

Οι πιο καχύποπτοι λένε ότι δεν αποκλείεται ο Γιώργος Φλωρίδης να είχε  δική του ατζέντα σε αυτό το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι από την στιγμή που το θέμα των τραπεζικών δανείων των κομμάτων -και της ΝΔ – παραγράφηκε και άρα δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να υπάρχει το ακαταδίωκτο,  ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να θέλησε να… επαναφέρει τα πράγματα στην θέση τους καθώς, όπως είναι γνωστό, την περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε φέρει αυτή την φωτογραφική διάταξη είχε αντίδραση έντονα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Είναι χαρακτηριστικό ότι για 40 ολόκληρα λεπτά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού προσπαθούσαν να τον πείσουν να μπει στην αίθουσα και να ανασκευάσει την δήλωση του και αυτός δεν το έκανε. 

Στην αίθουσα της ολομέλειας μπήκε μόνο για να μαζέψει τους φακέλους που είχε αφήσει επάνω στα έδρανα. 

Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή σε όλα τα στελέχη του να λένε δημοσίως ότι ο υπουργός εξέφρασε προσωπική του άποψη και ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ παράλληλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ απέφυγαν να παρουσιάσουν το θέμα. 

Βουλευτές της ΝΔ που όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν δυσαρεστημένοι καθώς κάποιοι από αυτούς είχαν στηρίξει με σθένος την προηγούμενη κυβέρνηση και τελικά δε υπουργοποιήθηκαν, δεν έκρυβαν την χαρά τους από το αλαλούμ που δημιουργήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Επισήμαιναν, μάλιστα, ότι όλα αυτά είναι αναμενόμενα από την στιγμή που κάποιοι υπουργοί δεν είναι ΝΔ και δεν γνωρίζουν τις θέσεις του κόμματος. 

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: «Στόχος να ενισχύσουμε στρατιωτικά και Τουρκία και Ελλάδα»

Ραγκούσης: «Ο Τσίπρας είναι ο λαογέννητος ιδρυτής της κυβερνώσας αριστεράς»

Βενιζέλος: Πιο απαιτητική από τη διαχείριση της νίκης η διαχείριση της ήττας

Keywords
Τυχαία Θέματα