Ιαπωνία: Ήρθε το «κοστούμι-πυτζάμα» για την τηλεργασία. Από έξω εμφάνιση και από μέσα …άνεση (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Την εποχή της τηλεργασίας σίγουρα είναι ζητούμενο το dresscode. Στο σπίτι του ο καθένας θέλει να είναι άνετος με τη πυτζάμα του, τη φόρμα του, τις παντόφλες του. Τι γίνεται όμως όταν ξαφνικά χτυπήσει το τηλέφωνο και ο προϊστάμενος ή ο διευθυντής θέλει τηλεδιάσκεψη; Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση να εμφανιστεί κανείς αναμαλλιασμένος και με τη πυτζάμα του στην οθόνη.

Μια εταιρεία στην Ιαπωνία,

λοιπόν, δημιούργησε αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο σύγχρονος εργαζόμενος της εποχής της τηλεργασίας: το «κοστούμι-πυτζάμα», που συνδυάζει το «επίσημο» στιλ της εμφάνισης γραφείου με την την αίσθηση απαλότητας των ρούχων σπιτιού.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το Πρώτο Θέμα  η Aoki Holdings προωθεί τα κοστούμια της, που κυκλοφορούν ήδη σε αποχρώσεις του μπλε, μπεζ, μαύρου και γκρι, σε άνδρες και γυναίκες που εργάζονται από το σπίτι.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, κάθε κομμάτι του «κοστουμιού-πυτζάμα» πωλείται ξεχωριστά, για δυνατότητα mix-and-match.

ICYMI: This pajama suit, created by a Japanese apparel company highlights how clothing makers are adapting to popular demand for comfortable clothing while working from home https://t.co/uzCRTm3s1t pic.twitter.com/S3qCLYvC2z

Reuters (@Reuters) December 21, 2020

Τα τζάκετ είναι φτιαγμένα από πλεκτό απαλό ύφασμα και συνδυάζονται με ελαστικά παντελόνια, κατασκευασμένα για πολύωρη καθιστική εργασία. Καθένα από τα κομμάτια κοστίζουν περίπου 48 δολάρια στο online κατάστημα της Aoki.

To «κοστούμι-πυτζάμα» δείχνει πώς η βιομηχανία ενδυμάτων προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της πανδημίας, που κρατά πλέον στο σπίτι πολλούς εργαζόμενους γραφείου.

Τα ρούχα αυτά θυμίζουν ένα παλαιό στερεότυπο που ήθελε τους πρώτους παρουσιαστές της τηλεόρασης να φορούσαν κοστούμι από τη μέσα και πάνω και το τζην τους ή ακόμα και φόμρα από τη μέση και κάτω.

Μια έρευνα του Pew Research Center έδειξε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι ακόμα και μετά την πανδημία.

Αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρείες μπορεί να ακολουθήσουν μελλοντικά τον δρόμο που χάραξε η Aoki, προσαρμόζοντας τα προϊόντα τους και φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στον χώρο της «μόδας γραφείου».

ΙαπωνίακοστούμιΤηλεργασία κορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα