Ηλεία: Λήστεψαν 120.000 ευρώ από ηλικιωμένη παριστάνοντας τους αστυνομικούς – Την αποζημίωσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι (video)

Ληστεία σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού πραγματοποίησε μια συμμορία τεσσάρων ατόμων στα Κρέστενα Ηλείας.

Οι δράστες προσέγγισαν το σπίτι των ηλικιωμένων και δύο από αυτούς που αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη.

Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της οικίας και το θύμα τους άνοιξε την πόρτα, αφού της είπαν ότι είναι αστυνομικοί και πως ο σύζυγός της κρατείται στο τμήμα ως εμπλεκόμενος σε ποινική υπόθεση.

Αφού ο ένας εκ των δύο μπήκε στο σπίτι, βρήκε το χρηματοκιβώτιο με τα λεφτά, και κατάφερε με μία κουβέρτα ή σεντόνι να αφαιρέσει το ποσό από το σπίτι και να το ρίξει κατευθείαν

στο πορτμπαγκάζ.

Την ίδια ώρα, οι άλλοι δύο δράστες περίμεναν στο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν παρκάρει με την πίσω πλευρά του προς τις σκάλες της οικίας.

Ελεύθεροι οι δύο δράστες

Όμως, οι δύο εκ των δραστών αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού οι δικηγόροι τους αξιοποίησαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Συγκεκριμένα, η κατηγορία μετατράπηκε από ληστεία σε κλοπή με εξαπάτηση. 

Σύμφωνα με το Mega, οι δράστες αποζημίωσαν την ηλικιωμένη και τον σύζυγό της επιστρέφοντας την συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας).

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία Boris, τι προβλέπει για την ένταση των φαινομένων ο Κολυδάς – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο (videos)

«Μια ανάσα πριν το επίπεδο συναγερμού για πυρκαγιές» η σημερινή μέρα – Πού χρειάζεται προσοχή

Πειραιάς: Συνελήφθη ο 87χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε 14χρονη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλεία, Λήστεψαν 120 000,ileia, listepsan 120 000