Ισπανία: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από επίθεση σε εκκλησίες – Για τζιχαντιστή μιλούν τα τοπικά ΜΜΕ (Photos/Video)

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από άγνωστο που εισέβαλε σε δύο εκκλησίες κραδαίνοντας σπαθί των σαμουράι στη Νότια Ισπανία, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo.

Σύμφωνα με το ισπανικό μέσο, ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί. Μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία έκαναν λόγο για τζιχαντιστική επίθεση.

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας άνδρας μαροκινής καταγωγής, χωρίς χαρτιά, όπως έγραψε η ιστοσελίδα της El Pais.

Atentado yihadista en Algeciras

pic.twitter.com/pWy4b3ruJn

— WokeFriendly (@iberoibero83) January 25, 2023

To αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε δύο εκκλησίες στην πόλη Αλγεθίρα.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στην εκκλησία του Σαν Ισίντρο. Ο δράστης εισέβαλε και άρχισε να χτυπά τις εικόνες με μαχαίρι. Μετά στράφηκε κατά του ιερέα, ο οποίος επιχείρησε να τον διώξει, και τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

URGENT – #Espagne : Un sacristain a été tué mardi et un prêtre blessé dans une attaque à l'arme blanche dans une église d'#Algésiras, dans le sud de l'Espagne, a indiqué une source policière à l'AFP, précisant qu'un homme avait été arrêté. #stabbing #terror #SpainAttack pic.twitter.com/RhNBysgiUT

— FranceNews24 (@FranceNews24) January 25, 2023

Στο άλλο περιστατικό, στην εκκλησία Λα Πάλμα, που απέχει περίπου 300 μέτρα, ο δράστης μπήκε την ώρα που τελείωνε η λειτουργία, λίγο πριν από τις 20:00, και άρχισε να πετά στο δάπεδο εικόνες και κεριά. Προσπάθησαν να τον διώξουν και ακολούθησε συμπλοκή έξω από το ναό, όπου ο δράστης χτύπησε έναν άνδρα (τον ψάλτη) με ματσέτα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Conmoción en Algeciras tras el asesinato de un sacristán y el apuñalamiento de un párroco, que está grave en el hospital Punta de Europa. Se investiga como ataque yihadista. La última hora en directo

https://t.co/MWL5zDPsCB pic.twitter.com/zGKKOkxaU5

— CanalSurNoticias (@CSurNoticias) January 25, 2023

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από την επίθεση σκοτώθηκε ο νεωκόρος της μιας εκκλησίας, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ο εφημέριος, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνουν την ένταση οι ΗΠΑ – Μετά τα Leopard στέλνουν 31 Abrams – «Παίζετε με τη φωτιά» λέει η Μόσχα

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας για Ελλάδα: Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο

Βρετανία: Φώκια εντοπίστηκε σε αγρόκτημα 50 χιλιόμετρα μακριά από την θάλασσα (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα