Ισραήλ: Και ο Μπένι Γκαντζ υπέρ μιας πιθανής χερσαίας εισβολής στον Λίβανο

Την υποστήριξη του προέδρου του κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ισραήλ, και πρώην κυβερνητικού εταίρου, Μπένι Γκαντζ φαίνεται ότι έχει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για μια πιθανή εισβολή του Τελ Αβίβ στον Λίβανο.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν την πλήρη υποστήριξη μας στην αποστολή τους οι πολίτες που βρίσκονται στον Βορρά, να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να εξαλειφθεί η απειλή διείσδυσης εχθρικών δυνάμεων στην περιοχή και να σταματήσουν τα πυρά. Δεν πρέπει να ενεργήσουμε μόνο

εναντίον της Χεζμπολάχ αλλά και εναντίον του κυρίαρχου κράτους του Λιβάνου, το οποίο φέρει την ευθύνη για την τρομοκρατία που προέρχεται από το έδαφός του», δήλωσε ο πρώην υπουργός Πολέμου του Ισραήλ.

Benny Gantz backs the Israeli government on their actions in Lebanon, including a land invasion if necessary.https://t.co/hkF5OjSFIR

— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) September 23, 2024

Όπως αναφέρει η Jerousalem Post, ο Γκαντζ έκανε λόγο για «σταυροδρόμι» από το οποίο το Ισραήλ έχει δύο επιλογές για να συνεχίσει την πορεία του:

Ή θα «περιορίσει τη φωτιά» και θα κρατήσει μακριά τη Χεζμπολάχ ή θα συνεχίσει την επίθεση, εισβάλοντας ακόμη και σε εδάφη, εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης:

Ζιζέλ Πελικό: Πιθανή «δίδυμη» υπόθεση κατά συρροή βιασμού ξεσκεπάζει η κατάθεση πρώην συντρόφου κατηγορούμενου βιαστή – «Ζούσα μέσα στο ψέμα»

Στρατηγική απόφαση υψηλού ρίσκου του Ισραήλ στον Λίβανο – Η φονικότερη ημέρα για τη Βηρυτό από το 2006

Αμοιβή σε όποιον κατάφερνε να δολοφονήσει τον Τραμπ πρόσφερε ο Ράιαν Ρουθ – Η επιστολή που μιλούσε για «απόπειρα δολοφονίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, Λίβανο,israil, beni gkantz, livano