Ισραήλ: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση Νετανιάχου

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής εξασφάλισε, πριν από την επίσημη ορκωμοσία της, η νέα ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου έλαβε 63 από τις 120 ψήφους στην Κνέσετ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.

H πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ

Μετά τις εκλογές, στον κ. Νετανιάχου

αρχικά δόθηκε προθεσμία ως την 11η Νοεμβρίου για να σχηματίσει την κυβέρνησή του. Όμως ζήτησε παράταση 14 ημερών, τη μέγιστη δυνάμει της ισραηλινής νομοθεσίας. Ο πρόεδρος ωστόσο δεν του έδωσε παρά δέκα ημέρες επιπλέον.

Οι εταίροι του εντολοδόχου πρωθυπουργού Νετανιάχου θα σχηματίσουν, σύμφωνα με αναλυτές, την πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ: πρόκειται για τα υπερορθόδοξα κόμματα Σας και Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά, καθώς και τρεις παρατάξεις της άκρας δεξιάς, τον Θρησκευτικό Σιωνισμό του Μπεζαλέλ Σμότριτς, την Ιουδαϊκή Δύναμη του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και το Νόαμ του Αβί Μαόζ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το κόμμα του κ. Νετανιάχου, το Λικούντ, υπέγραψε συμφωνίες με τα κόμματα της άκρας δεξιάς, που συμπεριλαμβάνουν κατανομή χαρτοφυλακίων, όπως αυτού του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας στον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, την ευθύνη για τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στον Μπεζαλέλ Σμότριτς, κι ένα υπουργείο για τον Αριέ Ντερί, τον ηγέτη του Σας.

Διαβάστε επίσης:

Ο «παππούς Αρκούδος» και το απόλυτο δώρο στα εγγόνια του

Νότια Κορέα: Πυρκαγιά σε τούνελ – Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Photos/Video)

Μυστικές συνομιλίες Ρωσίας-Τουρκίας-Συρίας: Η γεφύρωση Άγκυρας και Δαμασκού «στο μενού» (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα