Ιστορίες θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη: Η κοπέλα που αναγνωρίστηκε από το τατουάζ της και ο αστυνομικός πατέρας ενός μωρού 6 μηνών

ΚΟΣΜΟΣ

Καθώς η Τουρκία θρηνεί για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δίδυμο χτύπημα κοντά στο στάδιο ποδοσφαίρου της Μπεσίκτας, στην Κωνσταντινούπολη, οι προσωπικές ιστορίες τους, που φέρνει στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μέσα από τον αγγλόφωνο ιστότοπό της, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά, πως τα θύματα δεν είναι απλώς αριθμοί...

Η 28χρονη Σελίν Τσελίκ επέβαινε σ' ένα μίνι-μπας με προορισμό την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η οικογένειά της περίμενε πως θα αναρρώσει και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δώσουν αίμα για την 28χρονη, όταν ζητήθηκε από τους οικείους της μέσα από τα social media. Παρ' όλες όμως τις προσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν, υπέκυψε τελικά στα τραύματά της.

«Η ξαδέλφη μου ήταν σ' ένα μίνι-μπας κοντά στο σημείο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Οι φίλοι της άρχισαν να την ψάχνουν σε όλα τα νοσοκομεία, καθώς δεν είχαν νέα της. Η φίλη της την αναγνώρισε από το τατουάζ της», δήλωσε ο ξάδελφος της Σελίν, Τανκούρτ Καραμούκ.

Ήταν αδελφή του Πελίν Τσελίκ, κορυφαίου κολυμβητή της ομάδας της Γαλατάσαραϊ.

Ο Βελάτ Ντεμίρογλου ήταν οδηγός ενός άλλου μίνι-μπας, που περνούσε από το στάδιο της Μπεσίκτας, όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Ο Ντεμίρογλου προερχόταν από την περιοχή του Τσινάρ, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, και στο προφίλ του στο Facebook είχε μια φωτογραφία της βομβιστικής επίθεσης, που είχε σημειωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2015, στην Άγκυρα, ζητώντας ειρήνη. «Όποια κι αν είναι η άποψή του, όποια κι αν είναι η δικαιολογία του, δεν θέλουμε θάνατο. Κανένας σκοπός δεν είναι πιο σημαντικός από την ανθρώπινη ζωή», έγραφε...

Ο Μουσταφά Μπερκάι Ακμπάς, μόλις 19 ετών, με καταγωγή από την επαρχία της Σινώπης στον Εύξεινο Πόντο, είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για διήμερη επίσκεψη. Ήταν φοιτητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Μπασκέντ της Άγκυρας.

«Ήταν 19 ετών. Ήταν στην Κωνσταντινούπολη για μόλις δύο ημέρες. Ο ίδιος και οι φίλοι του ήταν εκεί για βόλτα. Ήταν μέσα σ' ένα ταξί και περνούσαν από την περιοχή (της έκρηξης) από σύμπτωση», ανέφερε ο πατέρας του, όταν έμαθε πως ο γιος του σκοτώθηκε στην επίθεση.

«Τον αποκαλούν μάρτυρα εξαιτίας αυτού. Δεν θέλω ο γιος μου να είναι μάρτυρας. Δολοφονήθηκε. Η επιθυμία του ήταν να γίνει γιατρός και να βοηθάει τους ανθρώπους. Η τρομοκρατία δεν τελειώνει μόνο με την καταδίκη. Την καταδικάζουμε εδώ και χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Αντέμ Ογκιούζ, από την επαρχία των Αδάνων, στο νότο, ήταν αστυνομικός, ο οποίος είχε υπηρεσία στην Μπεσίκτας, την ημέρα της επίθεσης. Ο γιος του είναι μόλις έξι μηνών.

Ο Σονέρ Ιντίρ, από την επαρχία του Βαν, στα ανατολικά, ήταν επίσης αστυνομικός που είχε υπηρεσία στη συγκεκριμένη περιοχή. Είχε αρχίσει να εργάζεται μόλις πριν από τρεις μήνες. Ο πατέρας του είπε πως δεν μπορούσε να έρθει σ' επαφή μαζί του μόλις άκουσε για την επίθεση.

«Μεγαλώνουμε τα "λιοντάρια" μας για τη χώρα μας. Πέθανε για τη χώρα του. Ελπίζω πως θα πάει στον παράδεισο. Την τελευταία φορά που του μίλησα στο τηλέφωνο, είπε: πατέρα, θα δουλέψουμε στο ματς. Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα. Μετά μας κάλεσε και μιλήσαμε. Αλλά δεν μπορούσαμε να τον εντοπίσουμε μετά τις 9 μμ», ανέφερε ο πατέρας του, Μικτάμπ Ιντίλ.

Ο Βεφά Καράκουρντου, αστυνομικός που συμμετείχε στην ομάδα που ήταν επιφορτισμένη με την ασφάλεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, ήταν γνωστός για την αγάπη του για την Μπεσίκτας. Σκοτώθηκε και αυτός στην επίθεση έξω από το στάδιο.

«Θα πέθαινε για την Μπεσίκτας. Τα πάντα γι' αυτόν ήταν Μπεσίκτας. Πήγαινε όπου πήγαινε η Μπεσίκτας» δήλωσε ένας από τους συναδέλφους του.

Κωνσταντινούποληέκρηξη Κωνσταντινούποληθύματα ΚωνσταντινούπολητρομοκρατίαεκρήξειςκαμικάζιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα