Κ. Τσιάρας: Σε καθεστώς επιτήρησης βάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε καθεστώς επιτήρησης μπαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει λόγο για μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση. 

Στόχος σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο Κώστας Τσιάρας είναι η υλοποίηση μιας σειράς διορθωτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης. 

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι με απόφασή μου έχω θέσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ

στην πραγματικότητα υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ  για να υλοποιηθεί το σχέδιο δράσης. Είναι μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να για ολοκληρώσουμε με τα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο ο οργανισμός και δεν διαταράσσεται η λειτουργία του. «Δεν υπάρχει αρνητική επίπτωση η συνέπεια. Οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά», σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, χαράσσεται ο «οδικός χάρτης» που θα οδηγήσει στη διόρθωση αδυναμιών και καθυστερήσεων, που είχαν παρατηρηθεί στα προηγούμενα χρόνια στις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων προς τους δικαιούχους παραγωγούς, με στόχο την εγκυρότητα στην καταβολή τους, την διαφάνεια, την δικαιοσύνη και την αξιοπιστία και την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, όπως αυτές ορίζονται από το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο. Αλλαγές έχουν δρομολογηθεί στην οργανωτική δομή και επιχειρησιακή του λειτουργία.

Διαβάστε επίσης

Ανδρουλάκης: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ισχυρά δημόσια σχολεία, δημόσια πανεπιστήμια»

Γκλέτσος: «Δεν κρύβω ότι έχω μια προσωπολατρία για τον Τσίπρα» (video)

Σβίγκου – Σκορίνης: Οι άνθρωποι που επέτρεψαν τηλεφωνικές ψήφους σε μυστική ψηφοφορία για να πέσει ο Κασσελάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιάρας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ,tsiaras, ypourgeio agrotikis anaptyxis, opekepe