Καιρός: Έρχεται διήμερο με τοπικά έντονα φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» από βροχές και καταιγίδες (photos)

Διήμερο με τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα θα είναι αυτό της Παρασκευής – Σαββάτου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας καθώς αυτή θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά.

Έτσι λοιπόν το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο αναμένονται τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες) προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τα οποία πολύ πιθανό τοπικά να συνοδεύονται από χαλάζι και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί)», αναφέρει αρχικά σε ανάρτησή του

στο Facebook.

Στη συνέχεια, περιγράφει την εξέλιξη του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» τη χώρα μας: «Αύριο Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα.

Μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν κι άλλες περιοχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα.

Την Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές.

Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

Διαβάστε επίσης:

Αυτοψία Χαρδαλιά στον Κηφισό: «Στόχος να έχει καθαριστεί μέχρι τον Οκτώβριο»

Θεσσαλονίκη: Σκύλος ξέφυγε από αυλή σπιτιού και επιτέθηκε σε περαστικούς – Χειροπέδες και πρόστιμο 1.900 ευρώ στην ιδιοκτήτρια

Κρήτη: Βοσκός εντόπισε ανθρώπινο σκελετό στην περιοχή της Ιεράπετρας – Ανοίγει εκ νέου φάκελος εξαφάνισης άνδρα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Έρχεται, – Ποιες,kairos, erchetai, – poies