Καιρός: «Προχωρημένο Φθινόπωρο» από την Πέμπτη – Έρχεται τριήμερο κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Περιορισμένη η αστάθεια του καιρού σήμερα με λίγες μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα ορεινα της ηπειρωτικής χώρας.

Ωστόσο από την Πέμπτη και έως το Σάββατο αναμένεται έντονα άστατος καιρός με αρκετές καταιγίδες στα ηπειρωτικά σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Θα επηρεαστεί και το Ιόνιο, οι Σποράδες, η Εύβοια και την Παρασκευή τα ορεινά της Κρήτης,

Ο καιρός σε Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο θα παραμείνει απόλυτα καλοκαιρινός. Από την Κυριακή αναμένεται βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

«Προχωρημένο Φθινόπωρο»

Όπως προειδοποιεί και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν είναι απίθανο να εκδηλωθούν ακραία φαινόμενα ενώ στη δίνη της κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η Αττική το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο.

Έντονες βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και κεραυνική δραστηριότητα θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, όπου θα φαινόμενα δείχνουν να υποχωρούν.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως το τριήμερο αυτό, θα θυμίζει «προχωρημένο Φθινόπωρο» ενώ πέραν την Αττικής αναφέρθηκε και στα έντονα φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στη Χαλκιδική λόγω των πολλών παραθεριστών του καλοκαιριού.

Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της την εποχική πρόγνωση για το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με αυτήν «θα συνεχιστούν οι θερμές συνθήκες στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, αφού τα αριθμητικά μοντέλα εκτιμούν, ότι οι μέσες θερμοκρασίες του τριμήνου Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος, μπορεί να φθάσουν μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή».

Διαβάστε επίσης:

Καστοριά: Αδέσποτο τσοπανόσκυλο επιτέθηκε και δάγκωσε δύο 8χρονους

Φολέγανδρος: Διασώστης κάνει ΚΑΡΠΑ σε νεογέννητο… χελωνάκι – Το viral video του TikTok

Καίει για 6η συνεχόμενη μέρα η φωτιά στο Παγγαίο Όρος

Keywords
Τυχαία Θέματα