Καλοκαιρινή «βροχή» από νομοσχέδια προανήγγειλε ο Βούτσης

Αποστάσεις από ΚουρουμπλήΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την... «επόμενη ημέρα» της κοινοβουλευτικής (καλοκαιρινής) καθημερινότητας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή περιέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η αναφορά που έκανε στην καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι για την Αριστερά η απλή αναλογική παραμένει σημείο αναφοράς και πως αποτελεί πάγια θέση της, διαφοροποιούμενος με

αυτό τον τρόπο από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε μάλιστα ότι «δεν καίγεται για τον εκλογικό νόμο ο λαός αυτή την στιγμή», διαφοροποιούμενος έτσι και ως προς το ζήτημα της χρονικής στιγμής της αλλαγής του εκλογικού νόμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποτελεί θέμα άμεσης προτεραιότητας.

Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, ωστόσο, αποτελεί, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης, η κατάθεση ενός μεγάλου όγκου νομοσχεδίων, περίπου δέκα, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή. «Από Δευτέρα ανοίγουμε» σημείωσε ο Νίκος Βούτσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ούτε αυτό το καλοκαίρι η Βουλή θα λειτουργήσει με θερινά τμήματα, ενώ μεταξύ των νομοσχεδίων που θα έρθουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή προς ψήφιση είναι ο αναπτυξιακός νόμος, το νομοθέτημα για τα αδήλωτα εισοδήματα, το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και ένα νομοσχέδιο για την στήριξη της κοινωνικής οικονομίας.

ΒουλήνομοσχέδιαΒούτσηςΚουρουμπλήςαπσοτάσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα