Καμάλα Χάρις: Να μην είναι η τελευταία...

TOPONTIKI.GR - ΘΕΜΑΚΟΣΜΟΣ

 

Καμάλα Χάρις. Η νέα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που θα μας απασχολήσει για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. 

Η Ινδο-αμερικανή εκατομμυριούχος είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για την Αντιπροεδρία και όπως ήταν αναμενόμενο τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω της. Η εκλογή του Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο και η αποπομπή Τραμπ, έφερε ανακούφιση σε αρκετό κόσμο, η επιλογή όμως της Χάρις ήταν αυτή που άνοιξε μία νέα

συζήτηση για τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ για τα επόμενα (τουλάχιστον) τέσσερα χρόνια. 

Η 56χρονη Γερουσιαστής της Καλιφόρνια, είναι η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία (σ.σ. είναι Ινδή από τη μεριά της μητέρας της) που εκλέγεται Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτά όμως είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. 

 

Το στοίχημα με την Ινδία

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι οτι πρόκειται για έναν πολίτη του κόσμου. Η παιδική ηλικία της στην περιοχή του Οκλαντ – Μπέρκλεϊ, η φοίτησή της στο ιστορικό αφροαμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάουαρντ και η συμμετοχή της στην εξίσου ιστορική αδελφότητα των μαύρων «Αλφα Κάππα Αλφα» έχουν παρουσιασθεί εκτενώς στον Τύπο.

Πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό της τη μεγαλύτερη ευκαιρία να διευρυνθεί ο διάλογος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ινδία, μία χώρα ιδιαίτερα απρόθυμη και καχύποπτη στο να συνάπτει συμμαχίες. Είναι γνωστό πως από τις πρώτες ημέρες της ανεξαρτησίας της από τον βρετανικό αποικιακό ζυγό, η Ινδία ανέλαβε κυρίαρχη θέση μεταξύ των αδέσμευτων εθνών, ελισσόμενη μεταξύ των αντίπαλων υπερδυνάμεων του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο, το έτος 2021 και με τη συμβολή της Καμάλα Χάρις, αναλυτές βλέπουν να υλοποιείται μία ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Για τη γυναίκα...

Σε μία ιστορική ομιλία, η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο. Ορμώμενη από την διαπαιδαγώγηση της μητέρας της - η οποία είχε φροντίσει να δώσει στις κόρες της ονόματα που σχετίζονται με τον ινδικό πολιτισμό για να διατηρήσουν την ινδική τους ταυτότητα - δήλωσε αποφασισμένη να στρωθεί στη δουλειά, καθώς όπως είπε, «καμία Δημοκρατία δεν είναι εγγυημένη, χρειάζονται πράξεις και θυσίες», προτάσσοντας στον λόγο της τη δύναμη και την ισχύ που έχουν οι γυναίκες να στηρίξουν τη δημοκρατία. 

Ένα απόσπασμα:
«Η μητέρα μου όταν ήρθε εδώ στα 19 δεν περίμενε ίσως ότι θα ερχόταν μία τέτοια στιγμή. Γυναίκες από την Ασία, αφροαμερικανές, λατίνες, έχουν την δύναμη να στηρίξουν την δημοκρατία. Όλες οι γυναίκες που πάλευαν τόσα χρόνια να προστατέψουν την δημοκρατία και τώρα μία νέα γενιά μάχεται για τον ίδιο σκοπό. Για τους κόπους τους βρίσκομαι εδώ. Για τα όνειρα και τους στόχους τους. Και τι κουράγιο ήθελε για τον Μπάιντεν να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας. Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξαρτήτου καταγωγής».

Άραγε θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ στη θέση του Μπάιντεν σε περίπτωση που ο ίδιος για λόγους υγείας αποχωρήσει; Θα δούμε. 

Προς το παρόν πρέπει να φύγει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. 

Καμάλα ΧάριςΤζο ΜπάιντεναντιπρόεδροςΗΠΑΙνδίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα