Καραθανασόπουλος: Να μην αξιοποιηθεί η δολοφονία του 35χρονου ομογενούς σε εκατέρωθεν παιχνίδια κλιμάκωσης του εθνικισμού

Πολιτική

Η δολοφονία του 35χρονου ομογενούς πρέπει να διερευνηθεί «σε βάθος και επί της ουσίας και όχι να εμπλακεί σε παιχνίδια κλιμάκωσης του εθνικισμού είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος σε συνέντευξή του στον ρ/σ "News 24/7".

Επισήμανε ότι μιλάμε για μια περιοχή "ήδη ευαίσθητη, τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ

και των Αμερικάνων αξιοποιούν αυτόν τον εθνικισμό στη λογική του διαίρει και βασίλευε και ενδεχομένως και στην πολύ επικίνδυνη λογική της αλλαγής συνόρων".

Επισήμανε ότι τα υπαρκτά προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία -γλώσσα, μόρφωση, σχολεία που πρέπει να λειτουργούν, περιουσιακά ζητήματα κ.λπ.-, δεν αντιμετωπίζονται ούτε λύνονται με τον εθνικισμό "αντίθετα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να φαλκιδευτούν τα όποια δικαιώματα της μειονότητας".

"Από αυτή την άποψη τέτοιου είδους λογικές και δραστηριότητες λειτουργούν προβοκατόρικα για να επιτείνουν και να οξύνουν την αντιπαράθεση και ανάμεσα στους λαούς για να μπορέσει να υλοποιηθεί πολύ πιο εύκολα η αντιδραστική πολιτική και υπονομεύουν και τα δικαιώματα" πρόσθεσε.

Ως προς την Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι αυτή "δεν έγινε για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη, αλλά για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και έτσι να ισχυροποιηθεί η παρουσία των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια".

"Η ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατεί σε αυτό μετατρέποντας την Ελλάδα σε σημαιοφόρο αυτών των σχεδιασμών –και, πολύ φοβόμαστε, και σε στόχο απέναντι σε γενικότερες εμπλοκές τις οποίες μπορεί να δημιουργήσει η ενισχυμένη παρουσία των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Άλλωστε οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, είναι πάρα πολύ αποκαλυπτικές".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού ανέφερε ότι το πολιτικό σκηνικό στη χώρα είναι ρευστό, επισήμανε ότι "η συγκεκριμένη συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) είναι στρατηγικής σημασίας για την κατεύθυνση που έχει η αστική τάξη της χώρας για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στη ευρύτερη περιοχή και με αυτή τη λογική, επί της ουσίας δεν διαφωνούν και τα άλλα κόμματα".

"Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να ενταχθεί η πΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, θέλουν γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, άρα σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει συμβιβασμός για να υλοποιηθεί η συμφωνία. Αν αυτό θα γίνει με την ανοχή των ΑΝΕΛ, με την σιωπηρή στήριξη, θα εξαρτηθεί στην πορεία επικύρωσης της συμφωνίας και με βάση και τις πιέσεις που θα ασκηθούν από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους" τόνισε, προσθέτοντας: "Το ποια μορφή θα πάρει πρακτικά τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και μετά είναι ζήτημα που θα εξαρτηθεί από το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία και πώς θα εγκλωβιστούν λαϊκές συνειδήσεις στην κατεύθυνση αποδοχής αυτής της συμφωνίας".

Ως προς το "αν υπάρχει δόγμα Πολάκη" και "αν υπάρχει συντονισμένη, οργανωμένη κίνηση να ανοίξουν δικαστικές υποθέσεις, παραμονές εκλογών, για να εμπλακούν πολιτικά πρόσωπα", σημείωσε καταρχήν ότι "γενικότερα μια σειρά ζητημάτων -και πολύ περισσότερο σκανδάλων- έχουν αξιοποιηθεί και στο παρελθόν στην κατεύθυνση χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης".

Είπε ότι μια σειρά ζητήματα που διερευνώνται αυτή την περίοδο "θα αξιοποιηθούν προεκλογικά όχι στην κατεύθυνση διαλεύκανσης, αλλά για να ξεσπάσει ένας κάλπικος καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα".

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη διερεύνησης των ζητημάτων, "αλλά αυτή η διερεύνηση δεν πρέπει να αποκρύψει την ουσία που είναι ότι τα σκάνδαλα, η διαπλοκή και η διαφθορά οφείλονται στην πολιτική που με συνειδητό τρόπο υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και που διαμορφώνει ευνοϊκό έδαφος διαπλοκής ανάμεσα στις κυβερνήσεις, τα κόμματα και την οικονομική εξουσία".

Ερωτηθείς για την συνταγματική αναθεώρηση και ειδικά για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας του συστήματος για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και την αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού.

Εγκάλεσε την κυβέρνηση για υποκρισία και κοροϊδία με τα περί "δικαιωμάτων και κοινωνικών δικαιωμάτων", καθώς "αυτά όχι μόνο δεν κατοχυρώνονται, αλλά υπονομεύονται από την πολιτική που ασκείται".

"Από την άποψη αυτή, βλέπουμε και την μεσοβέζικη στάση στα ζητήματα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας" πρόσθεσε.

"Η θέση του ΚΚΕ είναι σαφής: Το Σύνταγμα είναι ταξικό, αντικατοπτρίζει την αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ενώ είμαστε υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας" κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΚΚΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα