Καρτερός κατά Φίλη, Πολάκη και λοιπών «συντρόφων»

Στη σέντρα βγάζει ο αρθρογράφος της Αυγής και συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα Θανάσης Καρτερός, πρόσωπα όπως ο Νίκος Φίλης αλλά και ο Παύλος Πολάκης, ορμώμενος προφανώς από πρόσφατες παραφωνίες τους.

Δεν αναφέρεται ονομαστικά ωστόσο τους φωτογραφίζει πολύ καθαρά, σε άρθρο του στην Αυγή με τίτλο «Σεμνή συμβολή στην πολιτική μας σκέψη», στο οποίο κωδικοποιεί διάφορους τύπους συντρόφων που θα μπορούσαν να βρουν «εφαρμογή» και σε άλλα πρόσωπα του εσωκομματικού χάρτη.

Ωστόσο αν μέχρι τώρα τα βέλη

του στρέφονταν κατά κανόνα εναντίον της εσωκομματικής μειοψηφίας, συνολικά ή έναντι προσώπων, πλέον αυτά περιλαμβάνουν και τον Παύλο Πολάκη, τον οποίο φωτογραφίζει πρώτο πρώτο. Κάτι που μάλλον δεν είναι τυχαίο κι ενδεχομένως αποτελεί καταγραφή κλίματος από τον 7ο της Κουμουνδούρου, και ο νοών νοείτω…

Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο Καρτερού:

«Ο σύντροφος τύπου άλφα ασκεί το δικαίωμά του να ακουμπάει τα νεύρα του εναντίον αντιπάλων και φίλων στο πληκτρολόγιο και με ένα κλικ να μας στέλνει αδιάβαστους να τα διαβάσουμε. Ως σεμνή συμβολή στην πολιτική μας σκέψη.

Ο σύντροφος τύπου βήτα ασκεί το δικαίωμά του και να μην ψηφίζει στη Βουλή έναν νόμο που το κόμμα του ψηφίζει, και να μας εξηγεί με ειδική ανακοίνωση την πρωτοβουλία του. Ως σεμνή συμβολή στην πολιτική μας σκέψη.

Ο σύντροφος τύπου γάμα ασκεί το δικαίωμά του να διατηρεί καλές σχέσεις με ΜΜΕ που πρωί – βράδυ πυροβολούν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τους παρέχει «εσωτερική πληροφόρηση» όπως τον βολεύει. Ως σεμνή συμβολή στην πολιτική μας σκέψη.

Οι σύντροφοι τύπου βήτα – γάμα ασκούν το δικαίωμά τους να επικρίνουν τον σύντροφο τύπου άλφα ζητώντας από τον Τσίπρα «κάτι να γίνει μ’ αυτόν» γιατί «διώχνει κόσμο». Ως σεμνή συμβολή στην πολιτική μας σκέψη» κ.ο.κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα