Καθαρά Δευτέρα: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων για τα σαρακοστιανά

Tα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα για τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

διευκρινίζει μετά από σειρά ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί ότι τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα (27 Φεβρουαρίου 2022) προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Να σημειωθεί πως η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά για τα Σαρακοστιανά αρχίζει σιγά σιγά να τονώνεται καθώς πλησιάζει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Στα νωπά, το συμιακό γαριδάκι κυμαίνεται από 5 έως 8 ευρώ, το χταπόδι από 15 έως 19 ευρώ, το καλαμάρι από 15 έως 20 ευρώ και οι σουπιές από 10 έως 14 ευρώ.

Αντίστοιχα στα κατεψυγμένα οι τιμές κυμαίνονται:

-Γαρίδες από 12 έως 15 ευρώ, χταπόδι από 13 έως 18 ευρώ, καλαμάρι από 7 έως 15 ευρώ και στα θράψαλα από 5 μέχρι 8 ευρώ.

Ο χαλβάς ξεκινάει από τα 6,5 ευρώ και φτάνει ως τα 15 ανάλογα με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς. Ο άσπρος ταραμάς κυμαίνεται από 17 έως 19 ευρώ, ο κόκκινος ταραμάς από 6,5 ευρώ, τα τουρσιά από 2,5 έως 3,5 ευρώ και οι ελιές από 2 έως 5,5 ευρώ, ντομάτες 99 λεπτά το κιλό και κρεμμύδια από 95 λεπτά το κιλό.

Τέλος, η τιμή της λαγάνας στην πρωτεύουσα αναμένεται να αγγίξει φέτος τα 5 ευρώ καταγράφοντας ανατίμηση της τάξεως του 10-15% σε σχέση με πέρσι.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες – «Δεν παλεύουμε για επιδόματα, παλεύουμε για δικαιώματα»

Δολοφονία στη Νέα Ιωνία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή των δραστών – Εντοπίστηκε ύποπτο όχημα

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες προϊόντων για εγκύους – Κίνδυνος βλάβης στο έμβρυο

Keywords
Τυχαία Θέματα