Κέμπριτζ: Ένα Gin Tonic από τα μήλα του Ισαάκ Νεύτωνα (Videos)

Το τζιν τόνικ είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ποτά του καλοκαιριού. Διαυγές και δροσερό, ισορροπεί την κάπως πικρή γεύση του τζιν με την λίγο γλυκύτερη γεύση του τόνικ και δημιουργεί μια γεύση φρεσκάδας που ικανοποιεί το αίσθημα της δίψας.

Το ποτό αυτό, όμως, φτιάχτηκε για να αντιμετωπίσει την ελονοσία και έσωσε χιλιάδες ζωές Βρετανών στρατιωτών που υπηρετούσαν στην αποικία της Ινδίας. Το βασικό θεραπευτικό συστατικό ήταν η κινίνη, η οποία επενεργούσε θετικά ενάντια

στην αρρώστια. Όμως για να μετριάσουν την πικρή της γεύση οι Βρετανοί στρατιώτες ανακάτευαν την κινίνη με λίγη ζάχαρη και νερό, ενώ η διοίκηση του στρατεύματος ενέκρινε και μια μικρή δόση τζιν η οποία προστίθετο στο γιατρικό. Έτσι, οι στρατιώτες έπιναν με μεγαλύτερο ζήλο την κινίνη τους. Έτσι, γεννήθηκε το ποτό «τζιν τόνικ». Για το λόγο αυτό, οι Βρετανοί το «τόνικ» το αποκαλούν «Indian Water».

Το ποτό έφτασε και στην Αγγλία και λατρεύτηκε τόσο από τα λαϊκά στρώματα, όσο και από τις ανώτερες τάξεις που είχαν πρόσβαση σε διάφορα ποτά όπως το κρασί Πόρτο, το μπράντι και κάποια καλά ουίσκι.

Όμως τα πράγματα προχωρούν, και κάποιες πρωτοποριακές αγγλικές εταιρείες απόσταξης δεν σταματούν να βελτιώνουν το τζιν, και να του δίνουν ένα σύγχρονο προφίλ για να προσεγγίσουν τις νεότερες γενιές.

Έτσι, στη γραφική πόλη του Κέμπριτζ η ποτοποιία Cambridge Distillery, έχει αναλάβει να φτιάχνει διάφορα είδη τζιν συνδυάζοντας παραδοσιακούς τρόπους και νέες μεθόδους παραγωγής.

Κάνοντας μια βόλτα στα παλιά καλντερίμια της πόλης με τα παλιά σπίτια και τους όμορφους κήπους ή κάνοντας ποδήλατο στις όχθες του ποταμού Κεμ, θα συναντήσει κανείς την όμορφη μικρή μπουτίκ της Cambridge Distillery, η οποία διαθέτει διάφορα τζιν μικρής παραγωγής, με μια ανεπανάληπτη ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων.

Το κορυφαίο τζιν αυτή την εποχή είναι το Curator’s Gin, που περιέχει αρώματα από λεβάντα, από ένα σπάνιο «green ginger» δεντρολίβανο, και εκχυλίσματα καρπών από τις δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες δέντρων juniper που υπάρχουν στον κήπο του αποστακτήριου. Ένας νέος τρόπος απόσταξης γίνεται με μειωμένες θερμοκρασίες ώστε τα αρώματα να αποδίδουν τις καλύτερες οσφρητικές αξίες τους. Το μυστικό αυτού του εξαιρετικού τζιν, είναι τα μήλα, από τη μηλιά κάτω από την οποία καθόταν ο Ισαάκ Νεύτων όταν συνέλαβε τη θεωρία της βαρύτητας.

Το δέντρο που δίνει τα μήλα του, κι αυτά με τη σειρά τους την ιδιαίτερη γεύση αυτού του τζιν, είναι κλώνος εκείνου ακριβώς του δέντρου. Έτσι, αυτό το ιδιαίτερο τζιν του Κέμπριτζ, συνδυάζει την αρχαία παράδοση με τις νέες μεθόδους απόσταξης.

Μετά απ’ όλα αυτά, ίσως προλαβαίνετε να παραγγείλετε ένα Κέμπριτζ τζιν τόνικ, πριν τελειώσουν οι καλοκαιρινές μέρες του Σεπτεμβρίου.  

Διαβάστε επίσης:

Χεζμπολάχ: 20 νεκροί και 450 τραυματίες από τις χθεσινές εκρήξεις των βομβητών – Για αντίποινα με εκτόξευση πυραύλων την κατηγορούν ισραηλινά ΜΜΕ

Ζιζέλ Πελικό: «Οι βιασμοί ήταν η απόλαυσή του», δήλωσε ένας εκ των 50 κατηγορουμένων για τον 71χρονο σύζυγό της (videos)

Ο Μοχάμεντ Aλ Φαγιέντ καταγγέλλεται για βιασμούς εργαζόμενων γυναικών στα Harrods (Photo/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέμπριτζ, Gin Tonic, Ισαάκ Νεύτωνα Videos,kebritz, Gin Tonic, isaak neftona Videos