Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γιατί δεν ήρθε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ

Μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη ήρθαν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ήρθε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Μιλώντας

στο Πρωινό, ο Χρήστος Ζαμπούνης είπε: «Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, για τον Ουίλιαμ ο Χρήστος Ζαμπούνης είπε: «Είναι ένα ερωτηματικό που δεν ήρθε ο Ουίλιαμ και μου έκανε εντύπωση. Θα το μάθω εντός της μέρας». Λίγη ώρα αργότερα, διευκρίνισε: «Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

Ελένη Τοπαλούδη: «Γενέθλια» στον τάφο της έκαναν οι γονείς της – Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας της (photos)

Μεσολόγγι: Δρομέας άφησε την τελευταία του πνοή στον στίβο

Σοκ στα Χανιά: Τον βρήκαν φιμωμένο, χτυπημένο και νεκρό μέσα στο σπίτι του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηδεία, Κωνσταντίνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ,kideia, konstantinou, prigkipas ouiliam