Κίεβο: «Είναι μόνο η αρχή» – Οι Ουκρανοί πίσω από το «χτύπημα» στη γέφυρα της Κριμαίας (Video)

Ως «ανάληψη ευθύνης» εκλαμβάνεται από διεθνή ΜΜΕ η ανάρτηση του συμβούλου του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, στο Twitter, για την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς.

«Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατεχόμενο από τη Ρωσία

πρέπει να εκδιωχθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Crimea, the bridge, the beginning. Everything illegal must be destroyed, everything stolen must be returned to Ukraine, everything occupied by Russia must be expelled. pic.twitter.com/yUiSwOLlDP

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) October 8, 2022

«Πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι δεξαμενές καυσίμων καίγονται. Καταστράφηκε και τμήμα του οδοστρώματος! Όλα θα είναι Ουκρανία!», πανηγύρισε σε ανάρτησή της στο Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας και επεκτάθηκε σε βαγόνι που κουβαλούσε καύσιμα.

Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε —με μεγάλο κόστος— κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Την εγκαινίασε προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Νερό: Το πολυτιμότερο αγαθό αιτία πολέμου;

Ιράν: Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα – Κυρώσεις επέβαλε ο Καναδάς

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έριξε «άκυρο» στον Ερντογάν για επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίεβο, Είναι, Ουκρανοί, Κριμαίας,kievo, einai, oukranoi, krimaias