Κίνημα Αλλαγής: Στην τελική ευθεία

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με τους τέσσερις υποψήφιους (Φώφη Γεννηματά, Ανδρέα Λοβέρδο, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη) να παίρνουν «θέσεις μάχης» στα εσωκομματικά χαρακώματα, σε μια μάχη που θα οδηγήσει, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στο πρόσωπο εκείνο που θα αναλάβει τις τύχες της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.


Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού

του κόμματος εισηγήθηκε τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για τις 5 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειάζεται, να διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου. Η επικύρωση της εισήγησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, που θα συνεδριάσει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, ενώ στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.


Σχολιάζοντας την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και την αγορά των φρεγατών τύπου Belharra, που υπέγραψαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν, η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σημείωσε πως «είμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τη Γαλλία και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας».

Ωστόσο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως «έχω ερωτήματα γιατί τον Ιούλιο του 2020 ο πρωθυπουργός μάς κάλεσε στο γραφείο του να μας ενημερώσει ότι αυτή η αγορά των φρεγατών κόστιζε ακριβά και θα έπρεπε να πάρουμε τα Rafale. Σήμερα υπάρχει διαφορετική επιλογή. Άμεσα πρέπει ο πρωθυπουργός να μας ενημερώσει για το τι άλλαξε. Ποια είναι η επιβάρυνση και αν υπάρχει διαφορά στο κόστος. Εμείς συμφωνούμε με ό,τι ζητούν τα επιτελεία, γιατί έχουν τον πρώτο λόγο».


Μάλιστα η Γεννηματά υπενθύμισε πως το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει «από τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ένα ποσοστό να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες για να ενδυναμώσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα τώρα που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται», τονίζοντας ότι ζητά ενημέρωση και απαντήσεις για τη συμφωνία με τη Γαλλία.


«Να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής. Καλό είναι να μην την αμφισβητούμε. Είναι σημαντικό να υπάρχουν διμερείς σχέσεις, ειδικά με τη Γαλλία, αλλά να μην αποδυναμώσουμε την υποχρέωση όλων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνδράμουν ένα άλλο, αν δεχτεί επίθεση» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επανέλαβε πως «η συμφωνία ΕλλάδαςΓαλλίας ενισχύει την άμυνα της χώρας αναμφισβήτητα», τονίζοντας πως «είναι σημαντικό ότι έχουμε, έστω και τώρα, τέτοιου είδους στρατηγικές επιλογές. Στηρίξαμε την επιλογή των Rafale όπως στηρίζουμε και την επιλογή για τις γαλλικές φρεγάτες, γιατί η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει τις δυνατότητές της. Είναι πατριωτικό και εθνικό μας πρόταγμα η ενίσχυση της αμυντικής μας δυναμικής».

Διαβάστε επίσης:

Μηνύματα Τσίπρα για ενωτικό συνέδριο σε συνάντηση με 11 κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο του μουσικοσυνθέτη

Χάος στη Βρετανία: Απειλούμενο είδος οι οδηγοί φορτηγών – Προειδοποιούν για αύξηση των τιμών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνημα Αλλαγής,kinima allagis