ΚΚΕ: Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ζητούν τα αυτονόητα, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απεργία τους

Τα αυτονόητα ζητούν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί δηλαδή προσλήψεις προσωπικού και αυξήσεις στους μισθούς, σημειώνει το ΚΚΕ σε νέα του ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι στηρίζει την απεργία τους παρόλο που κρίθηκε παράνομη.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις τους δασκάλους

και τους νηπιαγωγούς και κάνει λόγο για φάμπρικα διώξεων που κυριολεκτικά στήνει η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση:

Το ΚΚΕ «καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει κυριολεκτικά στήσει ‘φάμπρικα’ διώξεων και απαγόρευσης απεργιών, αφού μετά από αγωγή του υπ. Παιδείας κρίθηκε παράνομη η προκηρυγμένη για τις 23 Οκτώβρη απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

«Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ζητούν τα αυτονόητα, προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις στους άθλιους μισθούς και εναντιώνονται, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, την υποχρηματοδότηση και την πολιτική της παραπέρα εμπορευματοποίησης της Παιδείας» προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς που, με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, θα δώσουν αύριο αποφασιστικό ‘παρών’ για την επιτυχία της απεργίας και απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κόστα: Σας στηρίζουμε πλήρως, είπε ο πρωθυπουργός στον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα εμπλέκεται σε σκάνδαλο απευθείας και του επιβάλλεται πρόστιμο από Ανεξάρτητη Αρχή

Αιχμές Γεραπετρίτη κατά Δένδια στο «γαλάζιο μασάζ» για τα ελληνοτουρκικά, «καρφιά» κατά Κεφαλογιάννη-Σκυλακάκη για τον τουρισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ,kke