Κλιματιστικά: 3 tips που θα μειώσουν τον λογαριασμό ρεύματος

Τον… μύθο που θέλει τη χρήση του κλιματιστικού να συνεπάγεται και υψηλό κόστος για τους καταναλωτές καταρρίπτουν παράγοντες της αγοράς, παρουσιάζοντας έξυπνους και απλούς τρόπους, οι οποίοι μπορούν να μειώσουν αφενός, τον λογαριασμό ρεύματος και αφετέρου, το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Επιλέγοντας inverter και ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου – σε συνεχόμενη λειτουργία – είναι σίγουρο πως μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων. Έχει αποδειχθεί πως ένα κλιματιστικό inverter Ενεργειακής Κλάσης Α+++ μπορεί να εξοικονομήσει έως και 45% ενέργεια σε

σχέση με ένα συμβατικό κλιματιστικό Ενεργειακής Κλάσης Α.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μάλιστα, «τρέχει» πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, μεταξύ των οποίων και τα κλιματιστικά, με τα ποσοστά της επιδότησης να κυμαίνονται από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

Μην αμελείτε τη συντήρησή του

Και όταν λέμε συντήρηση δεν εννοούμε από εσάς τους ίδιους, αλλά από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες τακτικές και με βάση τις οδηγίες του εκάστοτε κατασκευαστή. Από εκεί και πέρα, εσείς μπορείτε κάλλιστα να αναλάβετε τον καθαρισμό των φίλτρων ή την αντικατάστασή τους, σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα μικρό πλην απαραίτητο κόστος, το οποίο, ωστόσο, θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του κλιματιστικού σας και κατ’ επέκταση ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για εσάς και την οικογένειά σας.

«Μονώστε» τον χώρο

Είναι αυτονόητο πως όσο καλύτερη είναι η μόνωση του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματιστικού. Ελέγξτε, λοιπόν, εάν μπορείτε να υπαχθείτε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που παρέχει κίνητρα, ώστε να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση της οικίας σας. Εάν όχι και οι ίδιοι δεν διαθέτετε χρήματα για τέτοιου είδους εργασίες ξεκινήστε από απλά πράγματα, όπως, για παράδειγμα, να βάλετε σιλικόνη στα παράθυρα, προκειμένου να διορθώσετε τυχόν τρύπες ή ρωγμές.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικός τουρισμός: Καταιγισμός αιτήσεων για τα voucher – Πότε ξεκινά το «Τουρισμός για Όλους»

«Ανακύκλωση Συσκευών»: Πλήρης οδηγός για το πώς να πάρετε την επιδότηση – Έως 710 ευρώ το ποσό

Συντάξεις Ιουλίου 2022: Πότε καταβαλλονται κύριες και επικουρικές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Keywords
Τυχαία Θέματα