Κόμμα ΙΧ με Νίκο Παππά δεν γίνεται…

Η νέα ρητορική κάποιων διαφωνούντων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Κασσελάκης με τις καταστατικές αλλαγές που προωθεί πάει να κάνει το κόμμα… ΙΧ. «Κασσελάκης και φίλοι», όπως έλεγε με σκωπτικό τρόπο στέλεχος των «87».

Η κριτική στις καταστατικές αλλαγές μπορεί να έχει βάση σε κάποια ή και αρκετά σημεία. Άλλωστε και το όνομα που πρότεινε αρχικά, δύσκολα θα περάσει. Μπορεί και να μην επιμείνει καν σε αυτό. Επίσης κάποιες αλλαγές, που ήταν στην αρχική εισήγηση

δεν εγκρίθηκαν. Ενδεχομένως να ισχύει και τούτο: Όπως συχνά κάνουν αρχηγοί κομμάτων, θέλει να ελέγχει κάποιους κρίσιμους τομείς, περισσότερο απ’ όσο πρέπει, σε βάρος της συλλογικότητας. Γι’ αυτό άλλωστε γίνονται οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις.

Αλλά «ΙΧ κόμμα Κασσελάκη», όταν στον «ηγετικό συνασπισμό» είναι ο Νίκος Παππάς και άλλα στελέχη (Δούρου κ.α) με ιστορικό βάθος και ιδεολογικές και πολιτικές αγκυρώσεις στο χώρο, δεν γίνεται να προκύψει. Με όποιο όνομα (αν αλλάξει) ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τις αναφορές του και διασφαλισμένες τις βασικές συλλογικές λειτουργίες, εκπροσωπήσεις και εκφράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη με συνδικαλιστές: «Μόνο 4 συμμετείχαν στη σημερινή στάση εργασίας στο Παπανικολάου»

ΣΥΡΙΖΑ για στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: Η πιο ισχνή ανάπτυξη ΑΕΠ των τελευταίων χρόνων

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι σε θέσεις μάχης – Ξεκινά το Σάββατο η 2ήμερη συνεδρίαση «αναμέτρηση» της Κεντρικής Επιτροπής

Keywords
Τυχαία Θέματα