Κορωνοϊός: Ενόχληση ειδικών για τις αποφάσεις ΕΟΔΥ – Χαμός από τις αντιδράσεις των πολιτών

Οι δύο πρόσφατες κυβερνητικές επιλογές για το θέμα του κορωνοϊού έχουν φέρει πολλές συζητήσεις γύρω από τις επιδιώξεις του υπουργείου Υγείας.

Η επιλογή του ΕΟΔΥ να ανακοινώνει τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους μια φορά την εβδομάδα και στην συνέχεια να μετρά τα κρούσματα και τους νεκρούς «ανά εκατομμύριο πληθυσμού» έχουν φέρει έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Όπως σχολιάζουν, άλλωστε, οι πολίτες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αυτές οι κινήσεις έχουν περιπλέξει την κατάσταση που επικρατεί στην πανδημία, δημιουργώντας

παράλληλα ένα κλίμα καχυποψίας, ότι δηλαδή η κυβέρνηση θέλει κάτι να κρύψει σχετικά με αυτό το θέμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι για την εβδομάδα από τις 4/7 έως τις 10/7 «καταγράφηκαν 16 θάνατοι ασθενών COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού» και «13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού».

Για να βρει δηλαδή κάποιος πόσοι πραγματικά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να ανατρέξει στην ημερήσια έκθεση της 3ης Ιουλίου, να βγάλει τη διαφορά, να διαιρέσει με το 7 για να δει ότι μέσα σε 7 μέρες έχασαν τη ζωή τους 194 άνθρωποι, δηλαδή κατά μέσο όρο 27 νεκροί τη μέρα.

Όμως, δεν είναι μόνο οι πολίτες που αντιδρούν. Επιστήμονες, γιατροί και ειδικοί επιμένουν ότι αυτή η διαχείριση του θέματος είναι λάθος, καθώς δημιουργεί καθησυχασμό στους πολίτες σε μία στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει με ραγδαία ταχύτητα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί και η επιλογή της κυβέρνησης να μην επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, παρά το γεγονός ότι όλοι παραδέχονται ότι οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος των ειδικών είναι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ακόμα την τέταρτη δόση του εμβολίου, αλλά και το τι θα γίνει σε ενάμιση μήνα από τώρα καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία.

Το ενθαρρυντικό είναι, πάντως, ότι παρά το γεγονός ότι πολλοί πολίτες προσέρχονται στα νοσοκομεία εξ αιτίας των σοβαρών συμπτωμάτων που έχουν οι νέες μεταλλάξεις, μόνο όσοι έχουν ειδικά προβλήματα νοσηλεύονται στις ειδικές μονάδες ή διασωληνώνονται.

Ο επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής κ. Σωτ. Τσιόδρας όσο και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλής Ζαούτης εμφανίζονται πάντως να εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται κανένα πρόσθετο μέτρο, ούτε καν η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Στην ίδια «γραμμή» κινήθηκε και ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι ο «κορωνοϊός δεν κολλάει σε εσωτερικούς χώρους».

Μόνο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, προφανώς με την ιδιότητα του γιατρού, προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους.

Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι δεν θα κάνει τίποτα που θα δημιουργήσει πρόβλημα στον τουρισμό, καθώς, όπως είναι γνωστό, σε αυτούς τους δύο μήνες στηρίζεται το μέλλον της οικονομίας της χώρας.

Έτσι, καμία απήχηση δεν αναμένεται να έχει ούτε η χθεσινή ισχυρή σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς τις ηγεσίες των χωρών για ανάγκη επαναφοράς κάποιων μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Ο λόγος του κ. Τσίπρα απέπνεε ναφθαλίνη και χρεοκοπημένα ιδεολογήματα της παλαιοαριστεράς

Τσίπρας: Να φύγει η «κυβέρνηση συνεργασίας» Μητσοτάκη με τα συμφέροντα – Δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για χάρτες Μπαχτσελί: Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται

Keywords
Τυχαία Θέματα