Κορωνοϊός: Έτοιμο να σπάσει και το «φράγμα» των 30.000 κρουσμάτων σήμερα

Κοντά στο όριο των 30.000 κρουσμάτων ή ίσως και πάνω από αυτό φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες. Η διασπορά στην κοινότητα είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Χθες, Τετάρτη, σημειώθηκε νέα «έκρηξη» με 28.828 κρούσματα σε μια ημέρα, τα 12.848 εκ των οποίων στην Αττική.

Για την ταχύτατη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον μίλησε το πρωί ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,

ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για την «Όμικρον», ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου «μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι».

Ερωτηθείς για τον αριθμό των κρουσμάτων και την ιλιγγιώδη ταχύτητα αύξησής τους, ο καθηγητής δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να φτάσουν ακόμη και τις 100.000 τη μέρα, αλλά το θετικό είναι ότι δεν επιβαρύνουν το ΕΣΥ ανάλογα με τον αριθμό τους.

Ωστόσο, παρόλο που αυτές οι πληροφορίες ερχονται από τη Βρετανία, περί χαμηλών δηλαδή νοσηλειών, από την Τετάρτη έγινε γνωστό, ότι τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, οι νοσηλείες αυξάνονται σταδιακά με την παραλλαγή Όμικρον.

Διαβάστε επίσης

Τούρκος ΥΠΕΣ: «Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους»

Καρντάσιαν: Δολοφονήθηκε η μάνατζερ τους – Συνελήφθη ο σύντροφός της

Καιρός σήμερα: Βροχές καταιγίδες και μποφόρ – Πού θα είναι ισχυρότερα τα φαινόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα