Κορωνοϊός: «Πόρτα» της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύσει από φθινόπωρο σε κλειστούς χώρους

Τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους πολίτες σφίγγει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας πως όχι μόνο δεν σκοπεύει να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους αλλά θα «κλείσει» από φθινόπωρο τις πόρτες σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Πρόθεσή της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης αποκλειστικά για τους εμβολιασμένους, που θα περνούν στο εσωτερικό με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει ως χρονικό ορόσημο για τις επίσημες αποφάσεις πριν το τέλος Αυγούστου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει

δώσει το στίγμα των προθέσεων επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους και ότι δεν τίθεται ζήτημα νέου lockdown, καθώς η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά το εμβόλιο.  

«Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, την εβδομάδα που πέρασε, ο πρωθυπουργός.

«Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», ανέφερε, δίνοντας δείγματα γραφής.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός εμβόλια – Αναμνηστική δόση: Απαντήσεις από το ΕΚΠΑ σε 5 ερωτήματα

Κορωνοϊός – Αυστραλία: Όγδοη εβδομάδα lockdown – Ενισχύονται τα μέτρα στο Σίδνεϊ

Παγώνη-Κορωνοϊός: Το 10% όσων νόσησαν θα έχει προβλήματα για μια ζωή

Keywords
Τυχαία Θέματα