Κουρσκ: Βίντεο φέρεται να δείχνει τις πρώτες ώρες της επιδρομής των Ουκρανών – Τι λέει το Κρεμλίνο

Βίντεο που φέρεται να δείχνει τις πρώτες ώρες της ουκρανικής επιδρομής στο Κουρσκ, έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός της Ουκρανίας.

Το βίντεο φέρεται να αποτυπώνει την πρώτη φάση της αστραπιαίας εφόδου, στις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στον στρατό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

The unique footage of the first hours of Defense Forces

operation in the Kursk region.
Demining, destroying the enemy's defensive lines, the work of aviation and artillery, prisoners.

: Air Assault Forces Command pic.twitter.com/oopsMdGRxX

— Defense of Ukraine (@DefenceU) August 16, 2024

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει δηλώσει ότι δεν είχε προηγούμενη ενημέρωση από την Ουκρανία, με το Κρεμλίνο ωστόσο να θεωρεί ότι υπάρχει άμεση εμπλοκή Δύσης και ΝΑΤΟ.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Νικολάι Πάτρουσεφ, δήλωσε σήμερα ότι η Δύση και η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι άμεσα αναμιγμένες στον σχεδιασμό της αιφνιδιαστικής επίθεσης στο Κουρσκ.

Ο Πάτρουσεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia, απέρριψε τις δηλώσεις των Δυτικών.

«Η επιχείρηση στην περιφέρεια Κουρσκ είχε επίσης σχεδιασθεί με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και δυτικών ειδικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Πάτρουσεφ, σύμφωνα με την εφημερίδα, χωρίς να παρέχει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

Την ίδια ώρα, ρωσικές δυνάμεις διέλυσαν μια ουκρανική ομάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς εξοπλισμένη με όπλα από χώρες του ΝΑΤΟ στο Κουρσκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Δείγματα μικρών όπλων που κατασκευάστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σουηδία κατασχέθηκαν στον τόπο εκκαθάρισης μιας ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ κοντά στο χωριό Κρεμιάνοε στην περιφέρεια Κουρσκ», ανέφερε το RIA επικαλούμενο αξιωματούχο των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ρωσικά στρατεύματα κατέσχεσαν ένα σουηδικής κατασκευής αυτόματο τουφέκι Carbine 5 καθώς και ένα αμερικανικής κατασκευής αυτόματο τουφέκι M4 carbine και ένα πολυβόλο M2 Browning, δήλωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα πάντα με το RIA.

Η Ρωσία πολεμά ουκρανικές δυνάμεις στο Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν το Κίεβο ξεκίνησε αιφνιδιαστική έφοδο, τη μεγαλύτερη επίθεση σε ρωσικό έδαφος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εξάλλου, ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του χωριού Σερχίιφκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ισχυρισμούς που αφορούν το πεδίο της μάχης και διατυπώνουν είτε η μία είτε η άλλη πλευρά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι αναχαίτισε στη διάρκεια της νύχτας 12 αμερικανικούς πυραύλους ATACMS που εκτοξεύθηκαν από τις δυνάμεις του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη Ρωσία με αυτήν την ουκρανική χερσόνησο την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

«Τα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας απέκρουσαν στη διάρκεια της νύχτας ομαδική επίθεση 12 αμερικανικής κατασκευής πυραύλων ATACMS εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην εφαρμογή Telegram. «Όλοι οι πύραυλοι καταστράφηκαν», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Πολωνία: Ο πιο… έξυπνος σκύλος του κόσμου – Πετάει το μπαλάκι του από το μπαλκόνι και ζητά από περαστικούς να παίξουν μαζί του (Video)

Το Ισραήλ εξέδωσε νέα εντολή για εκκένωση περιοχών στη Γάζα

Γερμανία: Νέοι φόβοι για δολιοφθορά κοντά σε στρατώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουρσκ, Βίντεο, Ουκρανών –, Κρεμλίνο,koursk, vinteo, oukranon –, kremlino