Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν είναι ανησυχητικές οι απότομες διακυμάνσεις στις αγορές

«Όταν δεν υπάρχει ελπίδα οι νέοι πιστεύουν σε αυτόν που τους δίνει ψεύτικη ελπίδα».ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι απότομες διακυμάνσεις στα παγκόσμια χρηματιστήρια αξιών και σε άλλες αγορές, που σημειώθηκαν τις λίγες τελευταίες ημέρες, δεν είναι ανησυχητικές, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι ισχυρή και η διαθέσιμη χρηματοδότηση επαρκής, δήλωσε σήμερα η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Όμως η Λαγκάρντ, μιλώντας στο συνέδριο για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις και τις κοινωνικές τάσεις που διεξάγεται στο Ντουμπάι, δήλωσε επίσης ότι οι

ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνήσεις πρέπει να επωφεληθούν από την ευκαιρία να αποφύγουν μελλοντικές κρίσεις προχωρώντας σε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Είμαι ευλόγως αισιόδοξη εξαιτίας του τοπίου που έχουμε αυτή τη στιγμή. Όμως δεν μπορούμε να καθίσουμε και να περιμένουμε να συνεχιστεί η ανάπτυξη σαν κάτι φυσικό».

«Το χρήμα δεν ξέρει από σύνορα»

"Η ρύθμιση των δραστηριοτήτων, όχι των οντοτήτων, και σε διακρατική βάση είναι ζωτικής σημασίας για να προλάβουμε την επόμενη κρίση, αντί να τρέχουμε να την αντιμετωπίσουμε" τόνισε η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Κριστίν Λαγκάρντ συζητώντας με δημοσιογράφο του CNN.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί το χρήμα δεν ξέρει από σύνορα» πρόσθεσε.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ εστίασε την ομιλία της στην ανάγκη στήριξης της νέας γενιάς. “Είναι ώρα να επισκευάσουμε τη στέγη της παγκόσμιας οικονομίας για να μην πλακώσει στο μέλλον τη νέα γενιά» τόνισε χαρακτηριστικά. «Να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους του αύριο» σημείωσε, τονίζοντας ότι ειδικά στην περιοχή του Κόλπου το 60% του πληθυσμού είναι κάτω των 25 ετών. Το 60% αισθάνεται ότι δεν έχει ελπίδα, καθώς η κοινωνία δεν θα τους παρέχει εργασία.

Επομένως, δεν πρέπει να προσανατολιζόμαστε στους δισεκατομμυριούχους αλλά στο πως θα στηρίξουμε τη νεολαία» τόνισε η κα Λαγκάρντ και πρόσθεσε: «Όταν δεν υπάρχει ελπίδα οι νέοι πιστεύουν σε αυτόν που τους δίνει ψεύτικη ελπίδα».

Η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε και για το κίνημα #MeToo. «Το κρίσιμο μήνυμα είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για τις γυναίκες, επειδή και οι άνδρες έχουν υποβληθεί περιστασιακά σε ανάλογα προβλήματα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε από το συναίσθημα και το θυμό -που ήταν σημαντικό εκείνη τη στιγμή- προς την κατεύθυνση της δράσης. Έτσι, τώρα το κίνημα πρέπει να είναι #YOUANDME, είπε η κα Λαγκάρντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΛαγκάρντδιακυμάνσειςΑγορέςπαγκόσμια οικονομίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα