Κρήτη: Γάμοι σε βάρδιες και τετραήμερα γλέντια - Τα «κόλπα» για να ξεπεραστεί το όριο των 50 ατόμων

ΕΛΛAΔΑ

 

Το παραμύθι της Σταχτοπούτας θύμιζαν μέχρι χθες όλοι οι γάμοι στην Κρήτη, μόνο που τώρα, όχι μόνο η νύφη, αλλά και ο γαμπρός και οι καλεσμένοι πρέπει να αποχωρήσουν από το γλέντι τα μεσάνυχτα, όχι υπό το φόβο η άμαξα να γίνει κολοκύθα, αλλά υπό το φόβο υψηλών προστίμων.

Όπως σημείωσε στο δελτίο ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού CRETA, η Προσωρινή Πρόεδρος του υπό σύσταση Παγκρήτιου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου- Βάπτισης, Κάλι Κοκκινάκη, μετά την άρση των μέτρων

στις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι την επιβολή του ορίου των 50 ατόμων και του «ωραρίου», υπήρξε μια μικρή επιστροφή των γάμων, που περιορίστηκε περαιτέρω από τα νέα μέτρα του Ιουλίου.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται το 2-3% των αρχικώς προγραμματισμένων γάμων», τόνισε η κ. Κοκκινάκη και αναφέρθηκε στα «κόλπα» που επιστρατεύονται από κάποια ζευγάρια, ώστε εν τέλει να προσκληθούν περισσότερα από 50 άτομα.

«Αρκετοί πλέον γάμοι γίνονται μεσημέρι και κάποιοι γίνονται σε βάρδιες, ώστε να μοιράζονται τα άτομα. Επίσης, κάποιοι κάνουν πρόγαμο δύο και τρεις μέρες συνεχόμενες. Εγώ είχα έναν γάμο, στο οποίο οι καλεσμένοι χωρίστηκαν σε 3 διαφορετικά μέρη και το ζευγάρι διαρκώς μετακινούταν!»

Τα περισσότερα ωστόσο ζευγάρια έχουν επιλέξει τη μετάθεση της ημερομηνίας για το 2021, με αποτέλεσμα να έχουν κλειστεί ημερομηνίες και μεσοβδόμαδα.

«Αυτή τη στιγμή καταστρεφόμαστε. Είμαστε εν αναμονή της επόμενης σαιζόν που θα ξεκινήσει τον Μάιο. Αλλά και πάλι υπάρχει αβεβαιότητα. Το χειμώνα αν γίνουν γάμοι, θα είναι ελάχιστοι. Επομένως είναι πάρα πολλοί οι μήνες που θα μείνουμε δίχως έσοδα. Γι’αυτό ζητάμε στήριξη από την πολιτεία.»

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ένδυμα του γάμου και της βάπτισης, αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους σήμερα Τρίτη.

«Για την περίοδο του lockdown έλαβαν το βοήθημα των 800 ευρώ μόνο όσοι ασχολούνται με την πώληση. Οι σχεδιαστές, επειδή τυπικά η παραγωγή δεν έκλεισε από την κυβέρνηση, δεν πήραμε τίποτα. Μετά το lockdown, μας δόθηκε μόνο η δυνατότητα χρήσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Νιώθουμε όλοι ξεχασμένοι και μιλάμε για πολλούς μήνες που έρχονται χωρίς έσοδα.», κατέληξε η κ. Κοκκινάκη, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις τους υπολειτουργούν, αλλά δεν έχουν υπαχθεί σε δέσμη μέτρων που να προστατεύουν και τους εργαζόμενούς τους από απολύσεις.

creta24.gr

 

γάμοςσχεδιαστέςΚρήτηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα