Κυβέρνηση για την ακρίβεια: Μελετά και νέο επίδομα για όσους θερμαίνονται με ρεύμα

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος θέρμανσης, υπό προϋποθέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγο μετά τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ σχετικά με τις επιδοτήσεις του ρεύματος για το Νοέμβριο και αφού προηγήθηκαν τα – αυξημένα – τιμολόγια από τους παρόχους.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με πολίτες που, λόγω καιρικών συνθηκών, υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να θερμανθούν το χειμώνα, ο Παύλος Μαρινάκης

σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όπως έχει ήδη ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες, στο πλαίσιο σχεδιασμού ενίσχυσης των πολιτών για τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα απ’ τον υπουργό κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σδούκου», προσθέτοντας πως «το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ».

Με δεδομένη τη ρευστότητα που επικρατεί παγκοσμίως και τις ανησυχητικές προβλέψεις για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές, επισημαίνοντας ότι «η στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων». Σε γενικότερο επίπεδο για την ακρίβεια και τους ελέγχους στην αγορά, ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση για τη συγκράτηση των τιμών και επανέλαβε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά, τονίζοντας ότι ήδη έχουν επιβληθεί 5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα και υπογραμμίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να σέβονται τους καταναλωτές και ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο εισαγόμενης ακρίβειας».

Για Σύνοδο Κορυφής

Όσον αφορά στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (2021-2027) -ζήτημα το οποίο είχε θέσει ήδη ο πρωθυπουργός από τις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα-, η συνεχιζόμενη στήριξη της Ε.Ε. στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Μεταναστευτικό είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που συμμετείχε στη Σύνοδο Ειρήνης στο Κάιρο με τη συμμετοχή Αράβων ηγετών, ενώ τη Δευτέρα επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις επαφές αυτές και να επαναλάβει τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου και έντιμου συνομιλητή με όλες τις χώρες της περιοχής, επαναλαμβάνοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, την διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του Παλαιστινιακού λαού αλλά και την ανάγκη για την προστασία των αμάχων και την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Περί Σπαρτιατών

Ερωτηθείς για το αίτημα του Αρείου Πάγου για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, αφού ο Π. Μαρινάκης κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ θα ψηφίσει στη Βουλή υπέρ της άρσης της, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε από όσα είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, με βάση το νόμο τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του οποίου ο ο Άρειος Πάγος είχε αποκλείσει προεκλογικά τη συμμετοχή του κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη και τόνισε ότι πάνω σε αυτή τη νομοθεσία βασίζεται και η συγκεκριμένη υπόθεση, προσθέτοντας, μάλιστα, με νόημα ότι πρέπει «να θυμίσουμε ποιοι ψήφισαν και ποιοι δεν ψήφισαν αυτό το νόμο. Ποιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να υπερασπιστούν τη διάταξη έστω με ένα υπόμνημα».

Για το ίδιο θέμα και ειδικά για την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και για τις έδρες, εφόσον αποδειχθεί και δικαστικά ότι πραγματικός αρχηγός είναι ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, ο Π. Μαρινάκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι «μένει να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη και ποιες οι επιμέρους ενέργειες», προσθέτοντας, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει παρεμβάσεις στο πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, καθώς, όπως είπε, «είναι δεδομένο ότι εφόσον προχωρήσει η υπόθεση και όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όλα τα επιμέρους ζητήματα θα εξεταστούν. Στην κατεύθυνση αυτή βήμα βήμα θα τα δούμε όλα».

Τα… τρολ του διαδικτύου

Τέλος, αναφερόμενος στον… χαμό που έχει γίνει σχετικά με τα «τρολ του διαδικτύου», μετά και τις σχετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη «σκοτεινού δικτύου», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον «βούρκο» του internet, που, όπως είπε, προέβαινε σε «μαζικές επιθέσεις, απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων, επιθέσεις σε πολιτικούς, αλλά και τις οικογένειές τους, προσωπικές επιθέσεις από ανώνυμα τρολ, ταύτιση ολόκληρων κομμάτων με τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, χυδαία hashtags, ακόμα και κατά του πρωθυπουργού».

Αναφερόμενος, δε, στα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι «θα πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει, ποιοι δημοσιογράφοι εμπλέκονται με ανώνυμα προφίλ, που αγγίζουν μέχρι και έναν πρώην πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι και η ΕΣΗΕΑ πρέπει να πάρει θέση, δεν είναι κάτι που μπορούμε να προσπεράσουμε», ενώ έκανε λόγο για «προσπάθεια συμψηφισμού και ίσων αποστάσεων», αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ το οποίο μίλησε για τρολ και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Μία πρόσκληση στη Δώρα Αυγέρη για συνέντευξη, ένας περίεργος θόρυβος για αποκλεισμούς κι ένα τηλεοπτικό και… πασοκικό unfair

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι υπέρ της πρότασης Παπανδρέου για «προοδευτικές συγκλίσεις»;

Η Ραλλία Χρηστίδου απαντά στο TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη – «Ομολογία αποτυχίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυβέρνηση, Μελετά,kyvernisi, meleta