Λίβανος: Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ – Σφυροκοπεί θέσεις της Χεζμπολάχ- Ο IDF ζήτησε να εκκενωθούν προάστια της Βηρυτού

Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στον Λίβανο , επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η Jerusalem Post και η Haaretz, που έκανε λόγο για καταιγισμό πυρών από τανκς και πυροβολικό προς το νότιο Λίβανο.

#BREAKING Israel invades Lebanon!

Israel is "currently carrying out" limited operations inside Lebanese territory, U.S. says. pic.twitter.com/lTq9BTVXQx

War_Archive (@treX_armys) September 30, 2024

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν απόψε προειδοποίηση προς τους κατοίκους περιοχών στα νότια προάστια της Βηρυτού, να απομακρυνθούν επειγόντως ενόψει βομβαρδισμών που θα εξαπολύσουν εναντίον στόχων που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.

«Βρίσκεστε σε περιοχές όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ» και «ο ισραηλινός στρατός θα δράσει δυναμικά». «Για την ασφάλειά σας και για την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα κτίρια και να απομακρυνθείτε από αυτά σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων», τονίζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για το αραβόφωνο κοινό, δημοσιεύοντας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) χάρτη που δείχνει την τοποθεσία των κτιρίων που αποτελούν στόχους.

The IDF is calling on Lebanese civilians near several buildings in the southern suburb of Beirut, a Hezbollah stronghold known as Dahiyeh, to evacuate immediately.

Col. Avichay Adraee, the IDF's Arabic-language spokesman, publishes maps alongside the announcement, which call on… pic.twitter.com/EhbWtjl7Dt

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) September 30, 2024

Συνολικά, οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς της ισραηλινής αεροπορίας στην πρωτεύουσα του Λιβάνου το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 136, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Τα λιβανέζικα ΜΜε από την πλευρά τους αναφέρουν ισχυρά πυρά πυροβολικού σε συνοριακές πόλεις στο νότιο Λίβανο.

Lebanese media are reporting heavy artillery fire in border towns in southern Lebanon.

Follow live updates: https://t.co/cq13nYbl6k

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/sMtNRmF4a9

Sky News (@SkyNews) September 30, 2024

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας φέρεται να έδωσε την τελική έγκριση για μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στο Νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της αποψινής Συνάντησης.

https://twitter.com/Osint613/status/1840843965001596989

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο ξεκίνησε από τρία μέτωπα και συγκεκριμένα από τις περιοχές Metula, Meshgav Am και Kfar Giladi. Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι αρχικός στόχος της χερσαίας επιχείρησης είναι να καταστρέψουν τις θέσεις της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα.

The First Images of Israeli M109A5 “Doher” 155mm Self-Propelled Howitzers in the Upper Galilee Region of Northern Israel firing on Hezbollah Positions tonight, in support of the Israeli Ground Invasion of Southern Lebanon. pic.twitter.com/H5UXVYRz50

— OSINTdefender (@sentdefender) September 30, 2024https://twitter.com/LoveWorld_Peopl/status/1840834030834426172

Keywords
Τυχαία Θέματα