Λονδίνο: Νυχτερινή… πρόβα για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου – Βίντεο με αγήματα και έφιππους στους άδειους δρόμους

Βασιλική πρόβα διεξήχθη στους άδειους δρόμους του Λονδίνου με αγήματα των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και έφιππων αξιωματικών γύρω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου που θα γίνει την 6η Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Η πρόβα διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκέντρωσε τα βλέμματα των λίγων κατοίκων και επισκεπτών του Λονδίνου που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η τελετή στέψης θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιχείρηση στρατιωτικού τελετουργικού εδώ και 70 χρόνια, με περισσότερα

από 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων από τη Βρετανία και χώρες της Κοινοπολιτείας να λαμβάνουν μέρος.

Λεπτομέρειες για την τελετή στέψης έχει ξεκινήσει να δίνει το παλάτι, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή με τους 2.200 προσκεκλημένους έχει αρχίσει.

Τη Δευτέρα κυκλοφόρησε το επίσημο πρόγραμμα της στέψης, με τα βρετανικά ΜΜΕ να εστιάζουν στη συμπερίληψη στο έντυπο φωτογραφίας του βασιλικού ζεύγους με τον Δούκα και τη Δούκισσα της Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν (μαζί με τους Γουίλιαμ και Κέιτ).

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί τελικά στην τελετή στέψης του πατέρα του, χωρίς όμως τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, που θα μείνουν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση του Χάρι να παραστεί ελήφθη μετά από «θερμή συζήτηση» με τον βασιλιά. Πάντως, ο 38χρονος πρίγκιπας δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ρόλο στην τελετή, αλλά ούτε και να παραστεί στις υπόλοιπες εμφανίσεις των ενεργών μελών της βασιλικής οικογένειας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από το Παλάτι το πιάτο που επέλεξε το βασιλικό ζεύγος για να εορτάσει την ιστορική τελετή, την «κις της στέψης». Πρόκειται για παράδοση που ακολουθεί το ινδικής έμπνευσης «κοτόπουλο της στέψης» που είχε επιλεγεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ στη δική της τελετή το 1953.

Η τάρτα με σπανάκι, φασόλια, εστραγκόν, τυρί τσένταρ και κρέμα γάλακτος μπορεί να μαγειρευτεί από οποιονδήποτε, με παραλλαγές στα υλικά, καθώς το Παλάτι δημοσίευσε και τη συνταγή.

Η ελπίδα είναι πως η νέα κις θα βρίσκεται στα τραπέζια των υπαίθριων γευμάτων που θα στηθούν στις γειτονιές της χώρας την επομένη της στέψης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την ονομασία ‘Big Lunch’ που προγραμματίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Σουδάν: Χωρίς προμήθειες, ιατρική περίθαλψη και ρεύμα οι Έλληνες εγκλωβισμένοι και τραυματίες – Ώρες αγωνίας για την τύχη τους

Μόργκαν Φρίμαν: «Είναι προσβολή να σε αποκαλούν Αφροαμερικανό – Δεν αποδέχομαι αυτόν τον τίτλο»

Κίνα: 21 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο – Ασθενείς προσπαθούσαν να φύγουν από τα παράθυρα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα