Μαγνησία: «Καμπανάκι» Γκανά για δύο επικίνδυνα ρήγματα που μπορούν να δώσουν σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ο γεωλόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Αθανάσιος Γκανάς, για δύο επικίνδυνα ρήγματα στη Μαγνησία που μπορούν να δώσουν σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ.

Μιλώντας στην magnesianews.gr, εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μελέτη από την Πολιτεία για το ρήγμα του Περιβλέπτου και των Αϊβαλιώτικων. Τα δύο συγκεκριμένα ρήγματα είναι άγνωστο το πότε χρονικά έδωσαν σεισμό και γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαία η έρευνα για την ωριμότητά τους.

«Η Πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί είτε μέσω του κεντρικού

μηχανισμού είτε διαμέσου της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να υλοποιηθούν έρευνες, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε έσπασαν τελευταία φορά» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι είναι εύχημα ότι τα κτίρια στον Βόλο είναι ασφαλή: «Όταν κατασκευάστηκαν τηρήθηκαν οι αντισεισμικοί κανόνες και ο σχεδιασμός τους έγινε ώστε να αντέχουν ισχυρές δονήσεις, και έτσι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, πάντα στο μέτρο του δυνατού».

Αναφερόμενος στα δύο συγκεκριμένα ρήγματα, υπογράμμισε πως το «πρώτο αυτό του Περιβλέπτου είναι μήκους 21 χιλιομέτρων και ξεκινάει από ανατολή προς τη δύση από την περιοχή των Φαρσάλων καταλήγοντας βόρεια στην εθνική οδό και μπορεί να δώσει σεισμό μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το ρήγμα των Αϊβαλιώτικων μήκους 12 χιλιομέτρων και έχει τη δυνατότητα να δώσει μέχρι και 6 Ρίχτερ. Παράλληλα στην περιοχή μας έχουμε και άλλα δύο σημαντικά ρήγματα, τα οποία, ωστόσο, γνωρίζουμε πότε «έσπασαν» και συγκεκριμένα της Νέας Αγχιάλου που το 1980 έδωσε 6,5 Ρίχτερ και εκείνο του Ρήγειου με τα 6,8 Ρίχτερ το 1957».

Διαβάστε επίσης:

Φυλακές Κορυδαλλού: Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική συμπλοκή με έναν κρατούμενο νεκρό

Ο αστυνομικός που έσωσε ηλικιωμένο από την φωτιά στην Πάτρα, περιγράφει τις δραματικές στιγμές: «Φώναζε και δεν τον άκουγε κανείς»

Καιρός: «Καυτός» όλος ο Ιούλιος – Μαραθώνιος ζέστης με 40άρια – Ποιες περιοχές θα πιάσουν ακραίες θερμοκρασίες (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα