Με αλγόριθμο θα βγαίνει ο βασικός μισθός απο το 2027

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στον καθορισμό του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα. Μπαίνει στη ζωή μας ένας νέος μαθηματικός τύπος ο οποίος και θα τον καθορίζει απο το 2027 και μετά ακολουθώντας το παράδειγμα του γαλλικού συστήματος αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο μαθηματικός τύπος θα εξαρτάται από τον πληθωρισμό στη χώρα και την παραγωγικότητα.

Στο προτεινόμενο σύστημα ο καθορισμός και η αναπροσαρμογή του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου γίνεται αυτόματα, με βάση συντελεστή που προκύπτει από το άθροισμα

α)

του ετήσιου ποσοστού μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή μεταξύ της 1ης Ιουλίου του προηγούμενου έτους και της 30ής Ιουνίου του τρέχοντος για το χαμηλότερο 20% της εισοδηματικής κατανομής των νοικοκυριών και

β) του ημίσεως του ετήσιου ποσοστού μεταβολής της αγοραστικής δύναμης του γενικού δείκτη μισθών κατά την ίδια χρονική περίοδο. Δηλαδή η Επιστημονική Επιτροπή προτείνει η αυτόματη αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού να λαμβάνει υπόψιν και τον πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας.

Ο μηχανισμός αυτός θα διατηρεί ακέραια την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα και θα επιτρέπει στους αμειβόμενους με κατώτατο μισθό να επωφελούνται από την αύξηση της παραγωγικότητας και των πραγματικών μισθών στην οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τον ψευτοϊερέα που ζητούσε 800 ευρώ για… ξεμάτιασμα – Αρνείται ότι έλαβε λεφτά ο ίδιος

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Προφυλακιστέος ο 39χρονος γκαλερίστας – Είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Παπαθανάσης: Εκταμιεύεται 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Keywords
Τυχαία Θέματα
2027,