Τέσσερα μέτωπα στην Αργολίδα – «Η φωτιά βγήκε στην θάλασσα» – Ζημιές σε αυλές σπιτιών και αποθήκες

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Δάρδιζας στο Κρανίδι Αργολίδας.

Στο Κρανίδι επιχειρούν αυτή την ώρα 6 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΟΔΕ και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αργολίδα.

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως

πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

 Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ».

 Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

«Η φωτιά ξεκίνησε από ψηλά και έφθασε στην περιοχή της Δάρδιζας, όπου βγήκε στην θάλασσα, ενώ δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει προκαλέσει ζημιές», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε ότι «στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, ενώ επιχειρούν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το 112. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Δάρδιζα απομακρυνθείτε προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης» ανέφερε η ειδοποίηση.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Δασική πυρκαγιά στην #Αργολίδα

Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Δάρδιζα απομακρυνθείτε προς #Θερμησία & #Πετροθάλασσα #Ερμιόνης

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki @hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) June 19, 2024

Διαβάστε επίσης:

Παπαστεργίου: Μέσα στο καλοκαίρι η κατάργηση πιστοποιητικών γέννησης- οικογενειακής κατάστασης – Δεν θα ζητούνται από το Δημόσιο

«Καμπάνα» σε όσους επαγγελματίες δεν ενεργοποιήσουν το IRIS – Προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών

Ταχιάος: Θα αλλάξει ο… αέρας της Θεσσαλονίκης με το Μετρό – Εντός χρονοδιαγράμματος και το Flyover

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Αργολίδα – Μήνυμα, 112, Δάρδιζα,megali, argolida – minyma, 112, dardiza