Στο χείλος μιας γενικευμένης σύρραξης: Συσκέψεις εκδίκησης στο Ιράν, παρέμβαση Νασράλα – Σπρώχνει σε κλιμάκωση το Ισραήλ, 12 πλοία έστειλαν οι ΗΠΑ

Εντείνονται οι φόβοι για κλιμάκωση του πολέμου και γενικότερη σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά τις δύο δολοφονίες, ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση.

Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των περιφερειακών συμμάχων του Ιράν από τον Λίβανο,

το Ιράκ και την Υεμένη προκειμένου να συζητήσουν ενδεχόμενα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη, o οποίος όπως αποκαλύπτουν οι ΝΥΤ, σκοτώθηκε από μια εξελιγμένη, τηλεχειριζόμενη βόμβα που είχε εισαχθεί λαθραία στον ξενώνα που διέμενε στην Τεχεράνη και όχι από πύραυλο.

Η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ, στο Ιράν και στους πληρεξουσίους του μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια χθες, Τετάρτη, στην Τεχεράνη και υψηλόβαθμου διοικητή της Χεζμπολάχ την Τρίτη σε ισραηλινό πλήγμα στα περίχωρα της Βηρυτού, πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Εκπρόσωποι των παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ που είναι σύμμαχοι του Ιράν καθώς και του υποστηριζόμενου από την Τεχεράνη κινήματος Χούθι της Υεμένης, της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου και ιρακινών αντιστασιακών οργανώσεων θα συμμετάσχουν στη συνάντηση στην Τεχεράνη, ανέφεραν οι πηγές, που αρνήθηκαν να κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

“Το Ιράν και τα μέλη της αντίστασης θα πραγματοποιήσουν ενδελεχή αποτίμηση μετά τη συνάντηση στην Τεχεράνη προκειμένου να εξευρεθεί ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος ανταπάντησης στο σιωνιστικό καθεστώς [Ισραήλ]”, ανέφερε Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος με άμεση γνώση της συνάντησης.

Άλλος Ιρανός αξιωματούχος είπε πως ο ανώτατος ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και υψηλόβαθμα μέλη του επίλεκτου σώματος Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν θα λάβουν μέρος. “Το πώς το Ιράν και το μέτωπο της αντίστασης θα απαντήσουν εξετάζεται… Αυτό θα συμβεί οπωσδήποτε και το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) αναμφίβολα θα το μετανιώσει”, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπακερί, ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.

Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ βρίσκεται δύο 24ωρα σε επαφές με αραβικές χώρες, κυρίως την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία για την παροχή πρόσθετης αντιαεροπορικής κάλυψης στο κομμάτι του Ιράν και της Υεμένης, έτσι που ο Σιδηρένιος Θόλος και η υπόλοιπη αεράμυνα του Ισραήλ να είναι σε θέση να χειριστούν το βόρειο μέτωπο καλύτερα.

Ως εκτίμηση στο Ισραήλ κυριαρχεί το σενάριο πως η Χάιφα είναι ο πιθανότερος στόχος με πυραύλους ακριβείας από το Λίβανο.=

Ένα ακόμη ερώτημα που εγείρεται είναι πως η Χάιφα είναι μικτή πόλη, με 300.000 Άραβες και εάν χτυπηθεί, διότι στόχο πιθανολογείται ότι θα αποτελέσουν και τα διυλιστήρια, το ζήτημα θα περιπλακεί.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με αναλυτές, οι επιλογές του Ιράν είναι τρεις:

-Μια «άμεση επιχείρηση», όπως το μπαράζ πυραύλων και drones που εξαπέλυσε τον περασμένο Απρίλιο.

-Μια «έμμεση επιχείρηση», όπου το Ιράν θα κινητοποιήσει τους «πληρεξουσίους» του, ειδικά τη Χεζμπολάχ και τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που εξαπολύουν τακτικά επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Μια «υβριδική επιχείρηση», που θα περιλαμβάνει τόσο μια άμεση επίθεση της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ όσο και ταυτόχρονες επιθέσεις από συμμάχους του, του «άξονα της αντίστασης».

«Νομίζω ότι το Ιράν και άλλα μέλη του άξονα της αντίστασης μπορούν να επιτεθούν στη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ, ακόμη και στη Χάιφα. Είναι σημαντική μια συμβολική επίθεση στο Ισραήλ και το λιμάνι του», λέει Ιρανός αναλυτής, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι ένας από τους πιο αποφασιστικούς παράγοντες που θα καθορίσουν πόσο μεγάλη θα είναι η απάντηση του Ιράν θα βασιστεί στον τρόπο με τον οποίο εξόντωσε το Ισραήλ τον Χανίγια.

Αν το έκανε από μακριά με κάποια συσκευή τύπου drone, «ίσως το Ιράν να αποφασίσει να απαντήσει έμμεσα», αλλά αν η επίθεση εξαπολύθηκε από ιρανικό έδαφος, τότε «πιθανώς το Ιράν να επιτεθεί άμεσα στο Ισραήλ».

ΗΠΑ-ΕΕ τρέχουν να αποτρέψουν γενικευμένο πόλεμο αλλά… συγκεντρώνουν τον στόλο τους 

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ και η Γαλλία επιδίδονται σε ένα διπλωματικό μπαράζ προκειμένου να πείσουν την Τεχράνη να συγκρατήσει τις αντιδράσεις της προκειμένου να αποφευχθεί ένας γενικευμένος πόλεμος. Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στην ισραηλινή Haaretz ότι η Δύση εκτιμά ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους (σσ σε αυτό περιλαμβάνουν και το Ισραήλ) δεν επιθυμεί έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, αλλά μετά το διπλό χτύπημα σε Βηρυτό και Τεχεράνη είναι δύσκολο να μην υπάρξει απάντηση.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε «όλες τις πλευρές» στη Μέση Ανατολή να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση καθώς και να καταλήξουν «επειγόντως» σε κατάπαυση πυρός στη Γάζα, εν μέσω φόβων για ανάφλεξη ύστερα από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε στην Τεχεράνη σε πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι αναπόφευκτη μια κλιμάκωση και δεν υπάρχουν ενδείξεις επικείμενης κλιμάκωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

«Η ικανότητα της Ουάσιγκτον να διαμορφώσει τις εξελίξεις είναι πιθανώς μάλλον περιορισμένη. Βραχυπρόθεσμα, οι αντιδράσεις του Ιράν, της Χεζμπολάχ και της Χαμάς θα δώσουν ώθηση στην πιθανότητα ενός περιφερειακού πολέμου ή σε μια επιστροφή στις επιθέσεις αντιποίνων» σχολιάζει ο Τζόναθαν Πάνικοφ, διευθυντής της Πρωτοβουλίας Scowcroft για την Ασφάλεια της Μέσης Ανατολής, του Atlantic Council.

Όμως, την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει 12 πολεμικά πλοία στην περιοχή, αν και το Πεντάγωνο δεν ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόσθετες ενισχύσεις, όπως μεταδίδει η Washington Post.

Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία του, και το Wasp Amphibious Ready Group, μια αμφίβια ομάδα τριών πλοίων που περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 πεζοναύτες και ναύτες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το USS Theodore Roosevelt βρέθηκε στον Περσικό Κόλπο την Τετάρτη με έξι αμερικανικά αντιτορπιλικά: Το USS Cole, το USS John S. McCain, το USS Daniel Inouye, το USS Russell, το USS Michael Murphy και το USS Laboon. Στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκονταν τα τρία αμφίβια πλοία – το USS Wasp, το USS Oak Hill και το USS New York – και δύο αντιτορπιλικά, το USS Bulkeley και το USS Roosevelt.

Έτοιμος για όλα τα σενάρια ο προκλητικός Νετανιάχου, επικοινωνία με Μπάιντεν

Το Ιράν και η Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ ότι διενέργησε το πλήγμα που σκότωσε τον Χανίγια μερικές ώρες αφότου είχε παραστεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου στην Τεχεράνη την Τετάρτη.

Όμως Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που οδήγησε σε απειλές για εκδίκηση εναντίον του Ισραήλ και πυροδότησε περαιτέρω ανησυχία ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα μετατρέπεται σε ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες ότι το Ιράν ή οι σύμμαχοί του θα προχωρήσουν σε αντίποινα για τη δολοφονία ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς αυτήν την εβδομάδα.

«Το Ισραήλ είναι καλά προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο, τόσο από αμυντική όσο και από επιθετική άποψη», είπε ο Νετανιάχου μετά την επίσκεψή του στην έδρα της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου του στρατού, που είναι αρμόδια για την πολιτική προστασία. «Θα επιβάλουμε πολύ βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον μας, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται», επανέλαβε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου θα συνομιλήσει αργότερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ θα απαντήσει με σθένος σε οποιαδήποτε επίθεση, διαμήνυσε χθες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Πολίτες του Ισραήλ, έρχονται δύσκολες μέρες. Μετά το πλήγμα στη Βηρυτό αντηχούν απειλές απ’ όλες τις κατευθύνσεις. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια και θα παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Το Ισραήλ θα επιβάλει βαρύ τίμημα σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μας, από οποιαδήποτε πλευρά», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη δήλωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

הצטרפו לשידור החי: ראש הממשלה בנימין נתניהו מוסר הצהרה לתקשורת, מהקריה בתל אביב.

לשידור חי מונגש לשפת הסימנים:https://t.co/5WRyWu5sBJ https://t.co/j621vZRMqc

— ראש ממשלת ישראל (@IsraeliPM_heb) July 31, 2024

Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ,Τόμερ Μπαρ, μιλώντας σε στρατιωτική τελετή αποφοίτησης στο Ισραήλ αργά χθες προειδοποίησε πως το Ισραήλ θα ενεργήσει εναντίον οιουδήποτε σχεδιάζει να κάνει κακό στους πολίτες του.

“Είμαστε επίσης σθεναρά προετοιμασμένοι στην άμυνα. Εκατοντάδες στρατιώτες αεροπορικής άμυνας, μαζί με προσωπικό εναέριου ελέγχου, έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη χώρα με τα καλύτερα συστήματα, έτοιμοι να επιτελέσουν την αποστολή τους”, είπε ο Μπαρ.

Ο Χανίγια και ο ηγέτης του Ισλαμικού Τζιχάντ, Ζιάντ αλ-Ναχάλα, καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του κινήματος Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη και της λιβανικής Χεζμπολάχ, παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου του Ιράν την Τρίτη. Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασίμ και ο βουλευτής Χάσαν Φαντλάλαχ βρίσκονταν στο Ιράν για την τελετή ορκωμοσίας και παρέμειναν εκεί για την κηδεία και τη συνάντηση, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της Χεζμπολάχ.

ΝΥΤ: Η βόμβα είχε τοποθετηθεί πριν δύο μήνες

Σύμφωνα με τους New York Times, ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε από μια εξελιγμένη, τηλεχειριζόμενη βόμβα που είχε εισαχθεί λαθραία στον ξενώνα που διέμενε στην Τεχεράνη και όχι από πύραυλο, όπως έχει αναφερθεί ευρέως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται επτά αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών, και έναν Αμερικανό αξιωματούχο, ο εκρηκτικός μηχανισμός εισήχθη κρυφά στο κτίριο του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη πριν από περίπου δύο μήνες.

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι είναι μέλη του IRGC, λένε ότι η ακρίβεια του χτυπήματος θύμιζε το τηλεχειριζόμενο πολυβόλο που χρησιμοποίησε μια ομάδα της Μοσάντ για να σκοτώσει τον κορυφαίο Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh το 2020.

• The New York Times: Ismail Haniyeh was killed by an explosive device that was secretly smuggled into the guest house in Tehran where he was staying.

• The bomb was hidden about two months ago in the guest house that is managed and protected by the Revolutionary Guard Corps… pic.twitter.com/d4oCVw1YoC

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) August 1, 2024

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως η δολοφονία του Χανίγια θα φέρει τον πόλεμο σε ένα νέο επίπεδο και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις. Ορκιζόμενο να ανταποδώσει, το Ιράν δήλωσε πως οι ΗΠΑ φέρουν ευθύνη λόγω της υποστήριξής τους για το Ισραήλ.

“Το Ιράν ζήτησε από σημαντικούς διοικητές ιρακινών αντιστασιακών οργανώσεων να ταξιδέψουν στην Τεχεράνη την Τετάρτη για να συμμετάσχουν σε μια επείγουσα σύσκεψη που θα συζητήσει αντίποινα στα πρόσφατα ισραηλινά πλήγματα, μεταξύ των οποίων στον Λίβανο και στο Ιράν και το πλήγμα των ΗΠΑ στο Ιράκ”, δήλωσε διοικητής τοπικής ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Άλλη παραστρατιωτική πηγή δήλωσε πως οι διοικητές αντιστασιακών οργανώσεων έφυγαν για να συμμετάσχουν στην κηδεία του Χανίγια και επίσης “σε μια επείγουσα στον ύψιστο βαθμό συνάντηση” για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αντιποίνων απέναντι στο Ισραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιρανοί συμμετείχαν σε μεγάλους αριθμούς στην κηδεία του Χανίγια σήμερα, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του.

FUNERAL FOR HAMAS CHIEF HANIYEH IN TEHRAN

The funeral for Hamas Chief Ismail Haniyeh is ongoing at the University of Tehran.

Senior Iranian officials and “Axis of Resistance” members are in attendance.pic.twitter.com/BrAI3oiVxY https://t.co/QB9PJvX8z1

Mario Nawfal (@MarioNawfal) August 1, 2024

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απήγγειλε την προσευχή των νεκρών μπροστά στα φέρετρα του Ισμαήλ Χανίγια και του σωματοφύλακά του που ήταν καλυμμένα με την παλαιστινιακή σημαία.

#BREAKING
The funeral ceremony of #IsmailHaniyeh and his bodyguard is underway with the Leader of the Islamic Revolution Ayatollah Seyed Ali #Khamenei leading prayer on their bodies.#Tehran #Iran pic.twitter.com/i0dxKXnXwF

World News (@ferozwala) August 1, 2024

Ο ηγέτης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος θα ενταφιαστεί αύριο, Παρασκευή, στο Κατάρ όπου ζούσε εν εξορία.

Κρατώντας πορτρέτα του Χανίγια και παλαιστινιακές σημαίες, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα φώναξαν «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Θάνατος στην Αμερική».

Footage from Haniyeh's funeral in Tehran a few minutes ago https://t.co/cGYHOND7SE pic.twitter.com/ukaP5fHSyH

Iran Defense|نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (@IranDefense) August 1, 2024

“Όλα τα μέτωπα της αντίστασης θα πάρουν εκδίκηση για το αίμα του Χανίγια”, δήλωσε ο Αλί Άκμπαρ Αχμαντιάν, γραμματέας του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, στο ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο υποστηριζόμενος από το Ιράν Άξονας της Αντίστασης περιλαμβάνει τη Χαμάς –την παλαιστινιακή οργάνωση που προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα αφού επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου– τη λιβανική Χεζμπολάχ, τους Χούθι της Υεμένης και διάφορες σιιτικές ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ και στη Συρία.

Στις 13 Απριλίου, το Ιράν εξαπέλυσε ομοβροντία πυραύλων και drones εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα, όπως είπε, για το φονικό πλήγμα που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ στο συγκρότημα της πρεσβείας του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, όμως σχεδόν όλα καταρρίφθηκαν.

“Η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του μάρτυρα Χανίγια θα είναι ισχυρότερη από πριν”, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Εσμαΐλ Κοσαρί, πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

Παρέμβαση Νασράλα

Εντωμεταξύ, ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση, προειδοποιώντας ότι η οργάνωση θα απαντήσει σίγουρα στη δολοφονία ενός ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ από ισραηλινή επίθεση.

Ο Νασράλα επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η οργάνωση δεν ευθύνεται για την φονική επίθεση με ρουκέτα το Σάββατο που οδήγησε στον θάνατο παιδιών στα κατεχόμενα και προσαρτημένα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Όπως είπε η Χεζμπολάχ θα παραδεχόταν αν έκανε λάθος και σκότωνε αμάχους.

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια αλλά και τον θάνατο του διοικητή της σιιτικής οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα το βράδυ της Τρίτης σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Σουκρ για την επίθεση που σκότωσε 12 παιδιά κι εφήβους το Σάββατο στη Ματζντάλ Σαμς, πόλη Δρούζων στο κατεχόμενο και προσαρτημένο Γκολάν.

Διαβάστε επίσης:

Μαζική ανταλλαγή κρατουμένων ΗΠΑ-Ρωσίας – Απελευθερώθηκε ο δημοσιογράφος της WSJ, Έβαν Γκέρσκοβιτς

Μεσανατολικό: Άρον άρον εγκαταλείπουν το Ισραήλ εν μέσω φόβων για κλιμάκωση – Επιπλέον πτήσεις προς την Αθήνα

Κατολισθήσεις στην Ινδία: Στους 182 οι νεκροί, 206 οι αγνοούμενοι (photos)

Keywords
ηπα, εκλογες ηπα, ηπα, ιραν, ισραηλ, πλοια, new york times, new york, world news, νέα, νυτ, υεμένης, διυλιστήρια, γαλλια, washington, uss, roosevelt, wasp, group, john, mccain, russell, murphy, hill, york, https, σθεναρά, κηδεία, times, house, bomb, twitter, mario, revolution, world, news, iran, wsj, photos, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, αθηνα, μια ημερα, χωρες, γνωση, εδρα, ηγετης, ινδια, ιρακ, πτησεις, σημαιες, σθενος, τηλεοραση, υεμενη, ωθηση, ωρα, iran, news, times, wsj, αιμα, αμυνα, αμφιβια, αξονας, βομβα, βραδυ, βρισκεται, γαζα, δηλωση, διυλιστήρια, διοικητης, δολοφονιες, διπλο, εδαφος, ειπε, εκτιμηση, εβδομαδα, ενεργεια, εξι, επικοινωνια, επτα, ερχονται, ευθυνη, κηδεία, ιδια, ηνωμενες πολιτειες, ισμαηλ, καταρ, κτιριο, λαθος, μακρια, μηνες, νυτ, ομαδα, οπωσδηποτε, ορκωμοσια, ουασιγκτον, παιδια, πεζοναυτες, πηγη, σαββατο, σεναριο, σιγουρα, σθεναρά, συρια, τρια, τριτη, υεμένης, φορα, χεζμπολαχ, ωρες, group, ασφαλεια, βηματα, bomb, εκδικηση, revolution, john, house, hill, https, χωρα, κομματι, κρυφα, mario, mccain, μπροστα, murphy, νεκροι, new york times, new york, washington, πηγες, roosevelt, russell, σημαια, uss, wasp, world news, world, york
Τυχαία Θέματα
Μέση Ανατολή, Συσκέψεις, Ιράν, Ισραήλ – Σενάριο ΝΥΤ, Χανίγια,mesi anatoli, syskepseis, iran, israil – senario nyt, chanigia