«Μύλος» για τα Τέμπη: Κάθε κόμμα και διαφορετική πρόταση για εξεταστική ή προανακριτική

Από το κάθε κόμμα και πόρισμα στο κάθε κόμμα και πρόταση. Άλλοι (ΝΔ – ΚΚΕ) για εξεταστική επιτροπή κι άλλοι για προανακριτική επιτροπή (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ). Ζητούμενο πάντως, είναι εάν θα υπάρξει κοινή πλεύση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά των εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, επιδιώκει να χτίσει μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ

με γέφυρα την τραγωδία των Τεμπών, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, όλα όμως δείχνουν ότι πέφτει σε τοίχο.

Η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να προσπερνά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να βγάζει εκτός κάδρου τον Χρήστο Σπίρτζη και εμμένει στη δική της πρόταση για προανακριτική επιτροπή που κατατίθεται, όπως επισημαίνεται τις επόμενες ημέρες.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ, ανέφεραν ότι δεν ζήτησαν τη συνδρομή κανενός στη συγγραφή και κατάθεση της πρότασης κι ότι το επίδικο είναι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις της σύμβασης «717» που αναφέρονται στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελικής αρχής, το οποίο παραμένει σε κάποιο συρτάρι.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες πάντως, έγιναν κινήσεις για συγκρότηση κοινού βηματισμού από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη προσέγγισε δις την Ευαγγελία Λιακούλη, όμως η συζήτηση δεν έφερε αποτέλεσμα. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για συζήτηση στο πόδι, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση.

Από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την «πέφτουν» στο ΚΚΕ για την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπή που κατέθεσε, επικαλούμενοι τη βάση συζήτησης μεταξύ των δύο αρχηγών, Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη.

«Αυτό που αδυνατούμε να αντιληφθούμε είναι γιατί το ΚΚΕ, που υποτίθεται ότι προστατεύει τα λαϊκά συμφέροντα, επιλέγει να μην λαμβάνει υπόψη του τις σαφείς αναφορές στο ευρωπαϊκό πόρισμα περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών. Όταν επί ένα χρόνο έχει ερευνηθεί ενδελεχώς η εν λόγω υπόθεση από την κατά τεκμήριο κορυφαία Εισαγγελέα της Ευρώπης, δεν χρειάζεται καμία Εξεταστική Επιτροπή», αναφέρει η Κουμουνδούρου που επιτίθεται παράλληλα με σφοδρότητα στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καλύψει τις ευθύνες του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή ζητά με σαφήνεια τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την σύμβαση 717/2014, οι οποίες μάλιστα όσον αφορά τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, έχουν τη μορφή της κακουργηματικής απιστίας. Πράξη η οποία φέρεται να τελέστηκε κατά τα έτη 2020 και 2021 με ζημία του ελληνικού δημοσίου και των οργάνων της Ε.Ε. άνω των 10 εκ ευρώ, όπως λεπτομερώς περιγράφεται στο πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Περιφρονώντας η ΝΔ τον κορυφαίο ευρωπαϊκό εισαγγελικό θεσμό, περιορίζεται στο αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να μην διερευνηθεί η εν λόγω υπόθεση και για να συγκαλυφθεί η όποια ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού της».

Από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ που δέχθηκε την κριτική του ΚΚΕ, σήκωσε το γάντι για να απαντήσει στον Περισσό. Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος κάρφωσε το ΚΚΕ ότι δίνει διέξοδο διαφυγής στα πολιτικά πρόσωπα, δίνοντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. «Την κοινή γνώμη την ενδιαφέρει γιατί δεν ολοκληρώθηκε και δεν εφαρμόστηκε η σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης από δύο διαδοχικές κυβερνήσεις και φτάσαμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαφωνούντες καταγγέλλουν Κασσελάκη για παραβίαση καταστατικού και ετοιμάζουν πρόταση μομφής – Αποστάσεις από Παππά

Φάμελλος: Το δημοψήφισμα δεν αποτελεί παράκαμψη των οργάνων αλλά μια προδηλωμένη πρόθεση

Νέα παρέμβαση Κασσελάκη: Οι διαγραφές δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα – Να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μύλος, Τέμπη, Κάθε,mylos, tebi, kathe