Ο χρόνος του ανασχηματισμού, τα όρια των αλλαγών, ο ρόλος Γεραπετρίτη, Δένδια, Σκέρτσου, η «θυσία» Τριαντόπουλου και η τύχη της Hellenic Train

Καλημέρα σας

Ρώτησα μια πηγή μου στο Μαξίμου – έτσι δε λένε οι περισσότεροι τάχαμου αδιάφορα – πότε προβλέπεις τον ανασχηματισμό;

Η απάντηση είναι, μετά τα πορίσματα, μετά τις 28 Φεβρουαρίου που προγραμματίζεται συγκέντρωση για τα Τέμπη, πιθανόν μετά την αλλαγή στην προεδρία της Δημοκρατίας δηλαδή μετά τις 12 Μαρτίου, αλλά όχι αργότερα.

Οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν για πιο νωρίς…λέει η πηγή μου.

Τώρα, αν είναι θα δομικός, ευρύς, ή απλό ροτέισον τύπου φύγε εσύ έλα εσύ, κανείς δεν ξέρει.

Ίσως ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Πάντως αν ο Μητσοτάκης δεν κάνει μεγάλες

αλλαγές και δεν βγάλει 6-7 υπουργούς εκτός σχήματος, θα μπει σε ένα σπιράλ φθοράς και σε επίπεδο προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα που δύσκολα θα τη βγάλει με τους ίδιους μέχρι τις εκλογές.

Ο Γεραπετρίτης και ο Δένδιας

Κομβικό σημείο στον ανασχηματισμό είναι οι αλλαγές στο Μαξίμου.

Σε περίπτωση που εκεί επιστρέψει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο ανασχηματισμός θα πάρει άλλη διάσταση αφού όταν αλλάζεις υπουργό Οικονομικών και Εξωτερικών δεν αφήνεις τα…λιμά στην ίδια θέση που μάλιστα σε έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Σε ό,τι αφορά αυτά που γράφονται για μετακίνηση του Δένδια, και ότι αυτός θα αρνηθεί και θα βάλει φυσεκλίκια για να βγει στο αντάρτικο ώστε να προετοιμαστεί για Πρωθυπουργός, είναι οι γνωστές…καμαρωτές – ξέρετε ποιες…

Σε μια κυβέρνηση μεσούσης της θητείας της, ακόμα και μετά από μια κρίση– δεν αλλάζεις τόσους πολλούς κομβικούς υπουργούς – δηλαδή και Οικονομικών και Εξωτερικών και Άμυνας. Αυτό συμβαίνει, μετά από εκλογές στην αρχή μιας θητείας.

Πρόταση για να φύγει ο Δένδιας από εκεί, απλώς δεν θα υπάρξει.

–      Εξαιρετικά πιθανό φαντάζει πλέον η μετακίνηση του Σκέρτσου από το Μαξίμου. Με παρεμβάσεις όπως αυτές που έκανε αυτές τις μέρες («αν δεν ήμουν υπουργός θα πήγαινα στο Σύνταγμα» ή «ατυχήματα γίνονται και εκεί που υπάρχει τηλεδιοίκηση») δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο κεντρικό επιτελείο μίας κυβέρνησης.

Η προανακριτική

Πάντως στο Μαξίμου προσπαθούν να κάνουν μία προβολή για το πώς θα χειριστούν τη συνολική δικογραφία για τα Τέμπη, όταν αυτή θα έρθει στη Βουλή.

Προφανώς – και το έχουν πει – δεν θα βάλουν εμπόδια στην περαιτέρω και δια προανακριτικής επιτροπής, διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Αλλά πέραν του Τριαντόπουλου – σχεδόν δεδομένη η… «θυσία» του -, οφείλουν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις μίας παραπομπής κι άλλων πολιτικών προσώπων.

Δεν θα είναι εύκολοι χειρισμοί.

Τι θα γίνει με τη Hellenic Train

Αποφασισμένη να χειριστεί το θέμα της Hellenic Train με σειρά ενεργειών φέρεται η κυβέρνηση, πρέπει να σας πω.

Εφόσον αποδειχθεί ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομο φορτίο – που μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη – τότε η υπόθεση παίρνει σοβαρές ποινικές διαστάσεις βέβαια.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, το Μαξίμου θα δρομολογήσει εξελίξεις, έστω κι αν αυτές δεν φτάσουν στην επανακρατικοποίηση της εταιρείας, όπως κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα.

Είναι όμως πιθανό να οδηγηθεί η εταιρεία σε ένα μετοχικό σχήμα με τη συμμετοχή Ελλήνων επενδυτών – ο… πληθυντικός είναι μάλλον ευγενείας.

Βλέπετε, απαιτούνται και μεγάλες επενδύσεις, που οι Ιταλοί δεν έκαναν μέχρι τώρα.

Η επιστροφή του Λεωνίδα Μπόμπολα

Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 94,4% της ΗΛΕΚΤΩΡ στη Motor Oil, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, αν και έχει μειωμένο ποσοστό, συνεχίζει να διαδραματίζει ρόλο στην εταιρεία. Μάλιστα, παραμένει μέτοχος μέσω της Aresa Management Ltd με το 5,56% των μετοχών και, σύμφωνα με το νέο καταστατικό, έχει το δικαίωμα να ορίζει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΗΛΕΚΤΩΡ είτε τον ίδιο είτε κάποιο από τα παιδιά του, τον Γεώργιο ή την Άννα Μπόμπολα.

Ο Λ. Μπόμπολας, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί έντονα με την ενίσχυση της ΗΛΕΚΤΩΡ, παραμένει παρών στις εξελίξεις και έχει ένα μέρος επιρροής στη διοίκηση της εταιρείας, παρά τις αλλαγές στη μετοχική της σύνθεση. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που εκλέχθηκε στις 28 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει και τον ίδιο, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στη λήψη αποφάσεων μέχρι το 2031.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου: «Το έγκλημα των Τεμπών παραμένει ανοικτή πληγή» – Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση

Κακλαμάνης για τις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή: «Η Βουλή δεν απέκρυψε τίποτα»

Κωνσταντοπούλου: Ζητά διαβίβαση των δικογραφιών για την τραγωδία των Τεμπών στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεραπετρίτη Δένδια Σκέρτσου, Τριαντόπουλου, Hellenic Train,gerapetriti dendia skertsou, triantopoulou, Hellenic Train