Ο Νετανιάχου λέει ότι ο Ισραηλινός Στρατός βρήκε «τελευταίας τεχνολογίας» ρωσικά όπλα σε βάσεις της Χεζμπολάχ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν «υψηλής τεχνολογίας» ρωσικά όπλα σε έρευνες σε βάσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο Νετανιάχου τονίζει στην εφημερίδα Le Figaro, σε συνέντευξη που κυκλοφόρησε σήμερα, ότι βάσει ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2006 επιτρεπόταν μόνο

ο λιβανέζικος στρατός να έχει όπλα νότια του βασικού ποταμού Λιτάνι της χώρας.

«Ωστόσο, σε αυτήν την περιοχή, η Χεζμπολάχ έχει σκάψει εκατοντάδες τούνελ και κρύπτες, όπου μόλις βρήκαμε μια ποσότητα ρωσικών όπλων τελευταίας τεχνολογίας», αναφέρει το γαλλικό άρθρο σύμφωνα με τον Νετανιάχου.

«Ένας νέος εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο θα ήταν τραγωδία. Σίγουρα δεν είναι στόχος μας να προκαλέσουμε κάποιον. Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου», λέει ο Νετανιάχου στη Le Figaro.

«Ο μόνος μας στόχος είναι να επιτρέψουμε στους πολίτες μας που ζουν κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου να πάνε σπίτι τους και να αισθάνονται ασφαλείς», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Δύο από τους 16 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Αλβανία επιστρέφουν στην Ιταλία – Εξακολουθεί να διχάζει το σχέδιο της Ρώμης

Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ – Οι IDF κατέρριψαν 2 ρουκέτες που εκτόξευσε η Ισλαμική Τζιχάντ

Το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τον νότιο Λίβανο – Νεκρός ο δήμαρχος της Ναμπατίγιε, αυξήθηκε η λίστα των νεκρών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νετανιάχου, Ισραηλινός Στρατός, Χεζμπολάχ,netaniachou, israilinos stratos, chezbolach