Ο Ολυμπιακός παίζει για την ιστορία του – Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να γράψει Ιστορία το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

It all comes down to this @johnsportraits x #UECLfinal pic.twitter.com/zUPaHglkvS

UEFA Europa Conference League
(@europacnfleague) May 29, 2024

Γιατί ο Ολυμπιακός απόψε παίζει για όλα τα χαμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη στο 90’. Για τον αποκλεισμό από τον Τζέραρντ. Για το Ριαθόρ στο 90’, για τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς, όπως είπε ο Γιώργος Μασούρας μετά την πανηγυρική πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε, μιλώντας στην καρδιά των οπαδών του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός όμως παίζει και για το βράδυ του 1995 του Ολυμπιακού με τη Σεβίλλη στο παλιό Καραϊσκάκη και το καταραμένο γκολ του Νταβόρ Σούκερ στην παράταση, όπως μας υπενθυμίζει το Φως. Για το 1983 με τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα στην Πορτογαλία.

Παίζει κόντρα στη Φιορεντίνα για την Ιστορία του, τον κόσμο του. Για να γίνει ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που θα σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός παίζει μεταξύ άλλων και για την ομάδα του 1983 και του 1995, για την ομάδα του Σωκράτη Κόκκαλη και του Ντούσαν Μπάγεβιτς το 1999, την ομάδα του 2005, του 2012 και του 2020, αλλά και για όλους όσους έγραψαν με χρυσά γράμματα την Ιστορία του, μετατρέποντάς τον σε έναν από τους μεγαλύτερους πολυαθλητικούς συλλόγους με ευρωπαϊκά τρόπαια σχεδόν σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Παίζει για τον Νίκο Γουλανδρή που γιγάντωσε τον Ολυμπιακό, για τα παιδιά της «Θύρας 7» που έχασαν τη ζωή τους το 1981, ηγετικές μορφές του οπαδικού κινήματος που δεν βρίσκονται ανάμεσά μας.

Το βάρος που κουβαλούν στις πλάτες τους οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι τεράστιο. Χωρίς άγχος ωστόσο, αφού ήδη έχουν γράψει ιστορία με την παρουσία τους στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αναμένουμε τη μάχη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Our colors for tonight!#Olympiacos #UECLfinal #OLYFIO pic.twitter.com/BueEOvgmRA

Olympiacos FC (@olympiacosfc) May 29, 2024Ξεκίνησε το πάρτι

Οπαδοί του Ολυμπιακού μαζεύτηκαν από νωρίς σε “Γ. Καραϊσκάκης” και ΣΕΦ για να προετοιμαστούν για τον ιστορικό τελικό.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έστησαν το δικό τους πάρτι και στο Πασαλιμάνι.

Οι γιγαντοοθόνες εντωμεταξύ έχουν στηθεί για το ραντεβού του Θρύλου με την ιστορία, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να καταφθάνουν από νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή.

Ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσω των social media: «Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε… Φοράμε τα ερυθρόλευκα και τα κασκόλ μας και στηρίζουμε με τη φωνή μας τον… ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ!».

Η μεγάλη μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε!

Φοράμε τα ερυθρόλευκα και τα κασκόλ μας και στηρίζουμε με τη φωνή μας τον…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, – Αντίστροφη, Conference League,olybiakos, – antistrofi, Conference League