Οι ευκαιρίες της Άννας, η εκτίμηση Ανδρουλάκη για Έφη και Χαρίτση, ο απρόβλεπτος Κασσελάκης και η έμμεση απειλή σε Πολάκη

Καλημέρα σας

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου.

Καμία έκπληξη, πέρα από το στιβαρό video με ένα επικολυρικό μήνυμα για την ταπεινή καταγωγή της και τη θεαματική ανέλιξή της – πάντα χάρη στο ΠΑΣΟΚ.

Δύο στοιχεία κράτησα. Ένα εικονοκλαστικό και ένα πιο πολιτικού περιεχομένου.

Ενώ είχε μπροστά της τάμπλετ (είναι «σύγχρονη» πολιτικός

το μήνυμα), έγραψε με στυλό σε χαρτί για να συγκινήσει και την παλαιότερη (τη δική της) γενιά.

Και το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν η επισήμανση ότι σε αντίθεση με την ίδια, μία σημερινή 15χρονη «Άννα» από την Κοζάνη δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με όσες είχε εκείνη!

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα μπορούσε μία σημερινή 15χρονη να έχει την ευκαιρία να διοριστεί στα 26 της χρόνια νομάρχης όπως έγινε με την ίδια το 1985, χάρη στο ΠΑΣΟΚ – τότε διορίζονταν από το κόμμα οι νομάρχες.

Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των 26χρονων (και των 30χρονων και βάλε) ζουν εξ ανάγκης στο πατρικό, υπό την προστασία των γονιών!

5000 υπογραφές, αλλά από παλιούς

Πάντως οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έφτασαν τους 8.

Όχι απλά υπερβολικός αριθμός, αλλά σχεδόν παρανοϊκός.

Τουλάχιστον η αρμόδια επιτροπή του καταστατικού, που συνεδριάζει την Πέμπτη θα βάλει μία δικλείδα και βλέπω κάποια ή κάποιες περιπτώσεις να δυσκολεύονται.

Βλέπετε, για να επικυρωθεί μία υποψηφιότητα πρέπει να συνοδεύεται από 5000 υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ.

Όχι όμως εγγεγραμμένων την τελευταία στιγμή. Αλλά μελών που είχαν ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του 2021.

Η δεξαμενή και πάλι είναι μεγάλη, αλλά μία δυσκολία παραπάνω θα υπάρχει από το έφερνε ο καθένας και η καθεμία ό,τι υπογραφές έβρισκε.

Ο Νίκος εκτιμά Έφη και Χαρίτση

Τα καλύτερα έμαθα ότι είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για δύο στελέχη της Νέας Αριστεράς σε εκδήλωση της Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ προχθές.

Συγκεκριμένα δεν έκρυψε την εκτίμηση που έχει για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τους ήθελε στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας.

Στο ΠΑΣΟΚ. Όχι σε κάποιο άλλο σχήμα κεντροαριστεράς.

Δεν ξέρω εάν εκείνοι το θέλουν και δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε την ευκαιρία να το μάθουμε ποτέ…

Στα πρόθυρα… εγκεφαλικού

Η συγνώμη που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Μαρία Συρεγγέλα για λογαριασμό του Παύλου Πολάκη έκανε εντύπωση, πρέπει να σας πω.

Και στη ΝΔ έκανε εντύπωση  – δεν είναι συνηθισμένοι από τέτοιες κινήσεις αβροφροσύνης – αλλά και στον… ΣΥΡΙΖΑ κυρίως.

Η Κουμουνδούρου αιφνιδιάστηκε διότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν είχε ενημερώσει σχεδόν κανέναν. Και μετά έτρεχαν να «μαζέψουν» το θέμα, καθώς η ΝΔ έκανε μία διαρροή, που ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι δεν ήταν ακριβής.

Αλλά έτσι είναι ο πρόεδρος. Απρόβλεπτος. Αιφνιδιάζει ακόμα και στενούς συνεργάτες του. Και όχι με την καλή έννοια. Διότι μετά πρέπει να εξηγούν, να δικαιολογούν ή και να… απολογούνται.

Όπως έλεγε κι ένας από αυτούς χθες «ξυπνάμε το πρωί και δεν ξέρουμε τι θα μας συμβεί».

Η έμμεση απειλή Κασσελάκη σε Πολάκη

Πάντως μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο Κασσελάκης για λογαριασμό του Πολάκη, χωρίς ο Πολάκης να έχει τέτοια διάθεση, οι σχέσεις του δύο άλλοτε φίλων, κλονίζονται ακόμα περισσότερο.

Για την ακρίβεια υπάρχει χάσμα που τους χωρίζει. Κι όταν ο Κασσελάκης βάζει στην ίδια κουβέντα την περίπτωση του γαλάζιου Κυριαζίδη ζητώντας τη διαγραφή του από τη ΝΔ, τότε έμμεσα εννοεί ότι και ίσως πρέπει ο ίδιος, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να απομακρύνει τον Πολάκη.

Σαν απειλή φάνηκε αυτό.

Μία ωραία ατμόσφαιρα…

Διαβάστε επίσης:

Η… κοινοβουλευτικώς υποβοηθούμενη τοποθέτηση της Φουντεδάκη, ο διχασμένος παπανδρεϊσμός και οι οργισμένοι Κασσελακικοί

Ο εφιάλτης της βίας στις ΗΠΑ μετά την απόπειρα κατά του Τραμπ, ο Κασσελάκης διατηρεί το μέτωπο με Τσίπρα και η ώρα της Διαμαντοπούλου  

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε διακοπές, «μαύρα» και τις γκρίνιες κασσελακικών, ο υπουργικός τουρισμός της Κεραμέως και τα μηνύματα για ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άννας, Ανδρουλάκη, Έφη, Χαρίτση, Κασσελάκης, Πολάκη,annas, androulaki, efi, charitsi, kasselakis, polaki