Οι τρεις πιο παρεξηγημένες ως… «άσχημες» πόλεις της Ελλάδας (Part 1)

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορείς να φτιάξεις τη συγκεκριμένη λίστα. Αν και η χώρα μας διαθέτει υπέροχα μέρη και θεωρείται από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης, υπάρχουν και κάποιες πόλεις που δεν… σου γεμίζουν το μάτι.

Η επιλογή είναι σίγουρα υποκειμενική και δεν αντικατροπτίζει την κοινή γνώμη, ούτε την πλειοψηφία των πολιτών. Βέβαια, από την άλλη υπάρχουν και κάποια… «standards» για να θεωρήσουμε μία πόλη όμορφη και… μάλλον οι τρεις παρακάτω δεν πληρούν και τόσο πολύ τις προϋποθέσεις.

Προφανώς ότι θα δείτε πιο κάτω διαθέτει μεγάλη δόση χιούμορ και σας

ζητούμε εκ των υστέρων συγγνώμη αν κατάγεστε από κάποια από αυτές.

1) Θήβα

Την πρώτη μας επιλογή αποτελεί η Θήβα. Παρόλο που διαθέτει πλούσια ιστορία και είναι γεμάτη αρχαία, δεν είναι ένα μέρος που θα το αγαπήσεις με το που το δεις. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το στρατόπεδο και τις φυλακές σπάνια θα ακούσεις να αναφέρουν κάτι άλλο για τη συγκεκριμένη πόλη.

Επίσης, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στιλ, ενώ και η πόλη ως πόλη δεν σου αποπνέει κάποιον ιδιαίτερο χαρακτήρα. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, το Αρχαιολογικό της Μουσείο είναι ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας.

2) Πύργος

Ο Πύργος είναι πόλη της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η οποία αποτελεί πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας, καθώς και έδρα του Δήμου Πύργου. Η πόλη του Πύργου δεν έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που να την ξεχωρίζουν, ούτε κάποιο σημείο που να είναι σημείο αναφοράς για την ομορφιά του.

Επιπλέον, μιλάμε για μια πόλη που συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα με το (ίσως) χειρότερο Εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς η Εθνική Πύργου – Πατρών είναι η επιτομή της καρμανιόλας, τουλάχιστον μέχρι πρότινος.

3) Ηγουμενίτσα

Η Ηγουμενίτσα είναι παραλιακή πόλη στη βορειοδυτική Ελλάδα, πρωτεύουσα του Νομού Θεσπρωτίας, ο πρώτος σε κίνηση λιμένας της δυτικής Ελλάδας και ο δεύτερος σε επιβατική κίνηση μετά τον Πειραιά πανελλαδικά. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Θεσπρωτίας, στον μυχό του ομώνυμου όρμου.

Πολλοί θεωρούν ότι αν δεν είχε το λιμάνι θα ήταν μία τελείως αδιάφορη πόλη, καθώς εκτός του ότι δεν διαθέτει κάποιο αξιοθέατο, την τελευταία δεκαετία η έκταση της υπερδιπλασιάστηκε κάπως άναρχα. Στα αρνητικά πρέπει να προσθεθεί και η υπερβολική υγρασία, καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Διόνυσος: Ο οικισμός-«φάντασμα» στη Σητεία με τη «σκοτεινή» ιστορία (Videos)

ΒΙΟ.ΜΕ.: Πώς ένα εργοστάσιο κατάφερε να λειτουργεί χωρίς αφεντικά

Ανάβρα: Tο χωριό-«θαύμα» με τη μηδενική ανεργία!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδας Part 1,elladas Part 1