ΟΗΕ: Ισραηλινή όμηρος της Χαμάς περιγράφει τα βασανιστήρια που έζησε – «Με βίασαν, με κρέμασαν ανάποδα»

Την φρικτή εμπειρία που έζησε στα χέρια μελών της Χαμάς περιέγραψε μια Ισραηλινή γυναίκα στον ΟΗΕ. Η 40χρονη δικηγόρος είπε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βασανίστηκε ενώ «κάθε στιγμή» φοβόταν για τη ζωή της.

Συγκεκριμένα, η Αμίτ Σουσάνα που είχε πιαστεί όμηρος από την Χαμάς μίλησε την Τετάρτη (23/10) από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια που υπέστη όταν πιάστηκε όμηρος μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

«Ο κόσμος παρακολουθεί

και περιμένει… Εξασφαλίστε την ελευθερία των ομήρων και βεβαιωθείτε ότι κανένας άλλος δεν θα υποστεί αυτή τη μοίρα. Είναι συλλογικό μας καθήκον να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε μεταξύ άλλων η Σουσάνα.

«Ήμουν μόνη, αλυσοδεμένη από τους αστραγάλους με μεταλλική αλυσίδα, χωρίς να μπορώ να κουνηθώ και αναγκασμένη να ικετεύω για να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα», είπε.

«Μου επιτέθηκε σεξουαλικά ο τρομοκράτης της Χαμάς που με φρουρούσε. Με ανάγκασε να μπω στο ντους, ακολουθώντας με από κοντά, με το όπλο του να με σημαδεύει. Η βαριά του αναπνοή και το βλέμμα του ήταν τρομακτικά… Δεν είχα τη δύναμη να τον σταματήσω», περιέγραψε.

Hamas Captivity Survivor Amit Soussana Testifies at UN Security Council

"I urge you, It is your responsibility to protect human rights, to combat terrorism, and to bring those responsible for these heinous crimes to justice. The world is watching, waiting for the UN Security… pic.twitter.com/mtrzCXHVNH

— Bring Them Home Now (@bringhomenow) October 23, 2024

Και συνέχισε: «Δεν είχα κανέναν να με παρηγορήσει και έπρεπε να υπακούσω τον άνδρα που μόλις με είχε βιάσει με τον πιο φρικιαστικό τρόπο. Λίγες μέρες αργότερα, μεταφέρθηκα σε μια νέα τοποθεσία, όπου με παρακολουθούσαν άλλοι τρομοκράτες της Χαμάς. Εκεί με βασάνισαν… Με κρέμασαν ανάποδα, με ξυλοκόπησαν και με ταπείνωσαν. Κάθε στιγμή φοβόμουν για τη ζωή μου», θυμάται.

Σε βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, φαίνεται η 40χρονη Αμίτ να κακοποιείται από επτά άντρες της Χαμάς την στιγμή που την παίρνουν όμηρο.

7 monsters against 1 woman:
This video, taken by security cameras of Kfar Aza,shows the abduction of Amit Sosana by Hamas terrorists on Oct. 7.
Amit tried to resist& fight.
She was released last week.
There are still 136 hostages held in Gaza.
Hamas is ISIS. #BringThemAllHome pic.twitter.com/ZquUGWuWAY

— Avital Leibovich (@AvitalLeibovich) December 4, 2023

Η Ισραηλινή όμηρος, η οποία βιάστηκε και βασανίστηκε από τους απαγωγείς της, παρουσιάστηκε ενώπιον του ΟΗΕ για να διηγηθεί τη φρικτή δοκιμασία της και να ζητήσει την απελευθέρωση όσων εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

«Χαστούκι» Σολτς στον Ζελένσκι: Απορρίπτει το ενδεχόμενο να προσκληθεί άμεσα η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

«Ακριβή» μου Βενετία: Στα 10 ευρώ το εισιτήριο για τους τουρίστες από το 2025

Τουλάχιστον 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο – Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΗΕ, Ισραηλινή, Χαμάς, – Με,oie, israilini, chamas, – me