Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το παρασκήνιο πίσω από το αερόστατο, ο LED φωτισμός και η «τεχνητή» Ολυμπιακή Φλόγα


Το εντυπωσιακό θέαμα της Ολυμπιακής Φλόγας μέσα σε ένα αερόστατο που ίπταται στον ουρανό του Παρισιού, φαίνεται ότι έχει… πολύ παρασκήνιο.

Όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, η «φλόγα» είναι στην πραγματικότητα 100% ηλεκτρική.

Η «ψεύτικη» φλόγα δημιουργείται από 40 LED φώτα, σε συνδυασμό με ένα νέφος νερού, που την κάνει ασφαλή σε όποιον την αγγίξει.

Η Γαλλία

προχώρησε σε αυτήν την κίνηση στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να παρουσιάσει τους πιο «πράσινους» Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024», Tony Estanguet, είπα χαρακτηριστικά: «Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε μια νέα τεχνολογία για να μην παράγονται πάρα πολλές εκπομπές. Ήμασταν φιλόδοξοι και θέλαμε να συγκεντρώσουμε κάτι θεαματικό με ταυτόχρονη περιβαλλοντική ευθύνη».

Το αερόστατο με την «ψεύτικη» φλόγα, παραμένει στη διάρκεια της ημέρας στο έδαφος, στους κήπους Tuilleries.

Τη νύχτα ωστόσο γεμίζει με ζεστό αέρα και σηκώνεται περίπου 30 μέτρα από το έδαφος, στον παρισινό ουρανό.

Ο σχεδιαστής Mathieu Lehanneur, εξηγώντας την έμπνευσή του, δήλωσε ότι «αυτό το απολύτως μοναδικό αερόστατο αντιπροσωπεύει όλο το πνεύμα που ήθελα να δώσω στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ελαφρύ, μαγικό και ενωτικό, θα είναι ένας φάρος τη νύχτα και ένας ήλιος προσβάσιμος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η φωτιά που καίει μέσα της θα είναι φτιαγμένη από φως και νερό, σαν μια δροσερή όαση στην καρδιά του καλοκαιριού».

Μετά την παραδοσιακή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 υποστηρίζουν ότι η «τεχνητή» φλόγα είναι καθαρά συμβολική και υπερασπίζονται το εγχείρημά τους.

Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» δήλωσε στην Telegraph ότι «για το Ολυμπιακό Κίνημα σημασία έχει μόνο το σύμβολο μία φλόγας που δεν σβήνει πριν το τέλος των Αγώνων», προσθέτοντας:

«Είναι η αληθινή Ολυμπιακή Φλόγα, στον απόηχο της τελετής αφής στην αρχαία Ολυμπία και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας σε όλη τη Γαλλία. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας των τεχνολογιών που εμπλέκονται, θα συνεχίσουμε να κρατάμε ένα αναμμένο φανάρι σε άμεση γειτνίαση με το αερόστατο για να το θαυμάσει το κοινό».

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Eurosport απομάκρυνε σχολιαστή για σεξιστικό σχόλιο στις κολυμβήτριες της Αυστραλίας – «Οι γυναίκες αράζουν, κάνουν μακιγιάζ»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το πρόγραμμα των Ελλήνων για σήμερα (29/7)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εύκολη πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, 14-7 τη Ρουμανία (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, LED, Ολυμπιακή Φλόγα,olybiakoi agones 2024, LED, olybiaki floga