Ομοφοβική κυβέρνηση- Η Αθήνα με τα χίλια ζόρια «έβγαλε» τον Όρμπαν από… μέσα της

Δυσκολεύτηκε η Ελλάδα να λάβει την απόφαση να ενταχτεί ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία υπέγραψαν ψήφισμα που καταδικάζει τον ομοφοβικό νόμο του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία για την «απαγόρευση της προώθησης της ομοφυλοφιλίας στους κάτω των 18 ετών».


Αρχικά, το ψήφισμα είχαν υπογράψει μόλις 13 χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία,

Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία, Ιρλανδία και Ισπανία) και ανάμεσα σε αυτές δεν ήταν η Ελλάδα.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση κατά των διακρίσεων σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα που εφαρμόζει η Ουγγαρία του Όρμπαν. Τη δήλωση κατά του στιγματισμού και της στοχοποίησης που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ουγγαρία υπέγραψαν 13 χώρες – μέλη της Ε.Ε. Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι. Η Ν.Δ. διάλεξε για άλλη μια φορά η χώρα μας να είναι με τη λάθος μεριά της Ιστορίας» ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.


Από την πλευρά της, η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επίσης εξέφρασε την ανησυχία της, καθώς η Ελλάδα δεν υπέγραψε το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια, όμως, κι αφού υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, η χώρα μας υπέγραψε κι αυτή το ψήφισμα.

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» επισήμανε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Τότε, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «με μια μέρα καθυστέρηση και μετά τη δημόσια κατακραυγή η κυβέρνηση τελικά αναγκάστηκε να δηλώσει ότι υπογράφει την κοινή δήλωση. Μια νίκη των πολιτών που αντέδρασαν απέναντι σε μια κυβέρνηση που η καρδιά και το μυαλό της κοιτάνε προς τον Όρμπαν».
«Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις πάντα βοηθάνε, αλλά ο διασυρμός της χώρας παραμένει» υποστήριξε η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική ιστοσελίδα Spartacus, που δημοσιεύει ετησίως μια λίστα με τις πιο φιλικές και τις πιο εχθρικές χώρες για τους ταξιδιώτες ΛΟΑΤΚΙ, κατατάσσει την Ελλάδα στην 56η θέση για το έτος 2020. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα εξετάζει κάποιους παράγοντες, όπως τη νομοθεσία τής κάθε χώρας και τις επιθέσεις προς ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ομοφοβία και στις… πανελλαδικές


Πάντως, η κυβέρνηση δεν κρύβει ιδιαίτερα τις πεποιθήσεις της γύρω από την ομοφυλοφιλία.
Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας έθεσε ως υποερώτημα στις πανελλαδικές εξετάσεις στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στο μάθημα της Υγιεινής: «Να αναφέρετε επτά παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα εμφάνισης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων».


Στο εγχειρίδιο Υγιεινή – Μικροβιολογία της Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ περιλαμβανόταν και ο παράγοντας «Διάδοση της ομοφυλοφιλίας». Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχαν απευθυνθεί μαθητές σε εκπαιδευτικό προκειμένου να το θέσει στην επιτροπή σχολικών βιβλίων.
Διευθυντής σε ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης παρενέβη γραπτώς για το ζήτημα, ωστόσο η απάντηση που έλαβε τηλεφωνικά ήταν «ουδέν σχόλιον».
Όπως αναφέρει η καταγγελία, «όχι μόνο δεν ασχολήθηκε κανείς με το ζήτημα, όχι μόνο η επιτροπή θεμάτων δεν ευαισθητοποιήθηκε, έστω προς συγκάλυψή του, αλλά το ανέδειξε κιόλας ακόμη περισσότερο, επιλέγοντάς το ως θέμα στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Σύμφωνα με την καταγγελία, «το ζήτημα δεν είναι πρωτίστως η πολιτική ορθότητα, αλλά η ουσία των συνειδήσεων των μελλοντικών πολιτών που διαμορφώνει η εκπαίδευση, ο δάσκαλος και το σχολικό βιβλίο. Έχει νόημα να σταθεί κανείς σε μια τέτοια – φαινομενικά – λεπτομέρεια, που όμως με μεγάλη ισχύ, προάγει τον διαχωρισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Που αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία σαν αρρώστια, κοινωνικό πρόβλημα, μόδα, συνήθεια ή φήμη που διαδίδεται».

Ο ομοφοβικός Όρμπαν


Η ομοφοβική τροπολογία που ψηφίστηκε στην Ουγγαρία απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ουγγαρίας επισήμανε ότι «υπάρχουν περιεχόμενα που τα παιδιά κάτω από μια συγκεκριμένη ηλικία μπορούν να παρερμηνεύσουν και που μπορεί να έχουν επιζήμια επίδραση στην ανάπτυξή τους στη δεδομένη ηλικία ή τα παιδιά απλώς δεν μπορούν να επεξεργαστούν, και επομένως θα μπορούσαν να συγχέουν τις αναπτυσσόμενες ηθικές τους αξίες ή την εικόνα τους για τον εαυτό τους ή τον κόσμο».
Όπως αναφέρει η τροπολογία, «η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει τη σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και την ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών».


Αρκετές εταιρείες και οργανισμοί απαγορεύεται να προβάλλουν διαφημίσεις αλληλεγγύης προς τους ομοφυλόφιλους, εάν θεωρείται ότι στοχεύουν άτομα κάτω των 18 ετών. Επίσης, στα βιβλία μπαίνει απαγορευτικό σε συλλογές μύθων και θρύλων που σχετίζονταν με την ομοφυλοφιλία, ενώ γνωστές δημοφιλείς σειρές και ταινίες που αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία είναι πολύ πιθανόν να απαγορευθούν για τους κάτω των 18 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Ουγγαρία: Σκάνδαλο υποκρισίας ταρακουνά το σύστημα Όρμπαν

Θύελλα στη Γαλλία: Έρευνα της δικαιοσύνης για ρατσιστικά σχόλια σε βάρος υποψήφιας για «Μις Γαλλία» (Photos)

Μάθημα ανθρωπιάς: Δάσκαλοι φόρεσαν φούστες για να στηρίξουν μαθητή που υπέστη ομοφοβικό bullying (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα