Όπου ακούς πολλή πατρίδα κρατά κομματικό καλάθι

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Τις παλιές καλές μέρες που με την παρέα μου παρακολουθούσαμε ποδόσφαιρο, όταν κάποιος παίχτης έχανε το πέναλτι, αστειευόμασταν λέγοντας ότι μπλόφαρε! Τέτοιας εμπνεύσεως και εμβελείας μπλόφα φαίνεται ότι έκανε και η κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε ως ένα απόλυτα σκληρό και μαχητικό αντιμνημονιακό κόμμα για να καταλήξει να υπογράψει τελικά το απεχθέστερο των μνημονίων με τον πλέον επώδυνο και εθνικά καταστροφικό τρόπο, εγκλωβισμένη τελικά στο αδιέξοδο δίπολο μνημόνιο - αντιμνημόνιο που η

ίδια δημιούργησε.

Την αντιπολίτευση των γιαουρτωμάτων, της τρομοκρατίας, των προπηλακισμών, των διαδηλώσεων που άφηναν πίσω τους αποκαΐδια θα την παραλείψουμε. Όλοι θυμούνται την απύλωτη αντιμνημονιακή ρητορική, πριν υποστούν τις ολέθριες συνέπειές της…

Θα πιάσουμε τα πράγματα από το μέηλ Χαρδούβελη του 1 δισ. ευρώ. Δίχως χρονοτριβή, αυτό το μέηλ ήταν κόλαση, υπήρξε η ολική καταστροφή, το τέλος των πάντων. Αυτό το μέιλ, που σήμερα, μετά την πυρηνική καταστροφή των σκληρών, υπερήφανων κ.λπ. διαπραγματεύσεων, προφανώς φαντάζει ως ο επί της γης παράδεισος, ως παιδική χαρά, ως αλοιφή… για κάλλους.

Ο σκληρός διαπραγματευτής Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πετυχημένου του έργου, που επιγραμματικά θυμίζουμε οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας, στο κλείσιμο των τραπεζών, στα κάπιταλ κοντρόλς, στις ουρές, στην κεραυνοβόλο κατάρρευση της επιχειρηματικότητας, στην τερατώδη αύξηση της ανεργίας, του ανθρώπινου πόνου και απελπισίας, ως επιβράβευση για την ολοκληρωτική επίτευξη των στόχων του απελύθη μετά πολλών επαίνων από τον πρωθυπουργό.

Τώρα, αν ένας σούπερ πετυχημένος υπερυπουργός, που έχει αφήσει άφωνη την Ευρώπη και τον κόσμο με τα επιτεύγματά του, απολύεται, είναι μια αντίφαση η οποία από την υπερβατική αριστερή κυβέρνηση εμφανίζεται ως μια ακόμα ιδιοφυής στρατηγική μπλόφα απόρροια υψηλής διαπραγματευτικής τακτικής.

Το πόσο πραγματικά κόστισαν τα παραπάνω, συνυπολογίζοντας το τεράστιο κόστος της διεθνούς μας απομόνωσης - γελοιοποίησης, και το πόσο περίπου θα στοιχίσει σε κόστος πραγματικό και σε χρόνο η ανάκτηση της στοιχειώδους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης της χώρας στο εξωτερικό δύσκολα μπορούν σε αυτήν τη φάση να αποτιμηθούν.

Όλα αυτά γιατί το κόμμα είναι υπεράνω της χώρας, της πατρίδας, του εθνικού συμφέροντος, όπως γράφουμε ακούραστα τα πέντε τελευταία χρόνια. Γιατί το πολιτικό μας σύστημα είναι ενιαίο, σκληρά πελατειακό και βασίζεται στις συντεχνίες και στον τοπικισμό. Γιατί κανείς σε αυτόν τον τόπο δεν θέλει να αλλάξει τίποτα, γιατί η αντιπαράθεση μνημόνιο - αντιμνημονιο ήταν απάτη, πλαστή, ανύπαρκτη ώστε να μη γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, πράγμα που θα έβαζε τέλος στον επαχθή κομματισμό και θα απελευθέρωνε τον λαό - πελάτη.

Όπου ακούς πολλή πατρίδα κρατά κομματικό καλάθι.

Ξενοφών Α ΜπρουντζάκηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα